270 ml lapte,
4 linguri cacao
2 oua mari sau 3 mici,
3 linguri ulei,
4 linguri rase zahar,
1 lingurita rasa sare,
2 plicuri zahar vanilat sau esenta de vanilie
1 plic de praf de copt,
jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar
Se pun toate astea ingredientele intr-un vas si se mixeaza 3-5 minute la viteza maxima pana se omogenizeaza. Se lasa 5-10 minute sa se odihneasca.
Putem folosi o tigaie antiaderenta de teflon, sau in caz contrar putem folosi foarte putin ulei intr-o tigaie obisnuita (cam 2-3 picaturi la fiecare clatita).
Cu un polonic mic sau cu o lingura punem compozitie in tigaia incinsa pe foc iute. Prajim 15- 20 de secunde pe fiecare parte.
Servim cu zahar pudra, creme de ciocolata, siropuri, topinguri, sau dulceata dupa preferinte.
Pofta buna!

















nice
Super buneee!
Am facut, pana la urma clatitele….. foarte faine…. raman pufoase chiar si a doua zi! Data viitoare o sa incerc sa la asociez cu o crema cu mascarpone si frisca!
M-ai scos din pana de inspiratie cu clatitele astea 🙂
si un pic de scortisoara 😉