Fursecuri „nuci“ umplute cu crema de cafea

 

Iarasi am nostalgii din copilarie! :)Va mai aduceti aminte de bomboanele alea acoperite cu cacao? Erau singurul fel care se gaseau la un momant dat.  Nu-mi placeau defel. Din cauza ca erau amare pana treceai de stratul de cacao. Ei bine, ele m-au inspirat cand am facut aceste fursecuri. 

Ingrediente:pentru aluat:
3 oua intregi
jumatate de cana de ulei (cana de 250 de ml)
jumatate de aceeasi cana de zahar
jumatate de plic de praf de copt
coaja de la o lamaie
faina cat cuprinde pentru un aluat moale
2 plicuri de zahar vanilat

pentru crema:
200 g ciocolata amaruie,
200 g unt
4 linguri lapte
1 lingura de cacao
2 lingurite cafea instant
6 linguri zahar

Fursecurile:

Se amesteca ingredientele pentru aluat. Faina se pune cate putin, pana obtinem un aluat mai moale, dar suficient de tare ca sa putem modela din el bilute.
In aparatul cu forme de nuci, se introduc bilute, se inchid si se tin pe aragaz aproximativ 15 secunde. Ele se vor desprinde usor cand sunt gata. Nu trebuie sa se faca maro, pentru ca sunt coapte cand incep sa devina putin aurii. Nu este necesar sa fie coapte pe ambele parti.

Crema

Ciocolata, laptele, 1 lingura de zahar, cafea si cacao se pun la topit pe baie de aburi. Se amesteca pana se topesc toate ingredientele si se omogenizeaza. Daca nu este suficient de lichid ca sa puteti amesteca usor, se mai poate adauga putin lapte. Se pune la racit. Untul la temperatura camerei se mixeaza la viteza mare impreuna cu restul de zahar. Dupa ce se omogenizeaza, se adauga treptat compozitia cu ciocolata, mixand in continuare. Se pune in frigider pentru 30 minute inainte de a umple fursecurile.

Dupa ce am umplut fursecurille, am pudrat jumatate din ele cu zahar praf, iar cealalta jumatate cu cacao.

Pofta buna!

P.S. In caz ca va intrebati de unde am aparatul pentru nuci! Am explicat in nenumarate comentarii si e-mail-uri ca l-am cumparat de la un magazin, acum cativa ani. Era ultimul,  iar magazinul s-a inchis.

 

19 Comments

  1. Chiar amintiri din copilarie!Si mama le facea dar nu stiu daca mai exista acea forma de copt pe undeva

  2. Ba mie imi placeau la nebunie bomboanele de cacao. Mancam stratul de cacao si pe urma le aruncam, ca erau prea dulci. Miam!
    Nici "bomboanele de matase" nu imi prea placeau, nici macar dupa ciocolata nu ma dadeam in vant. Imi placea in schimb guma rotunda si orice era acru (lamaie, grep, fructe verzi din gradina, o terorizam pe bunica :).

    Cred ca "nucile" astea sunt traditionale la orice nunta din Ardeal?Banat care se respecta, nu?

  3. Daaa, bomboanele mele preferate.Mie imi placeau tocmai pentru contrastul amar dulce.
    De nuci nu zic nimic, inca caut aparat.Ma duc sa plang!

  4. Ce deliciu !!! Clar dau in diabet de la pozele astea…nebunie…

  5. Foarte frumoase si cred ca sint delicioase.Eu nu te intreb de forma ca am primit una electronica de care sint tare mandra :).Am retinut reteta de nuci pe viitor.Thanks.Happy Valentine's day!

  6. Arata senzational! Daca ai stii de cat timp tanjesc dupa ele. Doar ca nu gasesc nicicium forma aia cu care sa se le pot face. Din disperare am luat unele din comert, oribile. M-au indarjit si mai tare. Acum tu mi-ai rasucit cutitul in rana:))

  7. Eu am vazut in Selgros forme pentru nuci.

  8. CE MANDRA IS DE FORMELE LU MAMA HEHEHE

  9. Buna! Eu nu am forma de nuci din aceea mare, in schimb am luat din dedeman forme separate… Sunt pentru vreo 12 nuci cred, dar nu stiu exact cum sa le folosesc. Cea mare am vazut ca se pune pe aragaz, dar cu cele mici ce as putea face?? Un strop de ajutor, va rog!! 😀 Multmesc mult!

  10. Sunt forme individuale. Multumesc!!

  11. Forma electrica care e ca si aparatul de sandwich sau cel de waffe e ok??Am vazut ca se poate cumpara de pe ebay…
    Si eu imi doresc tare forma de nuci!!Tocmai ce mi-am cumparat una de covrigi tot amintire din copilarie pe care tot asa mi-o doream mult!!
    Super faina reteta!!

  12. Dragi cititori, mama a reusit sa imi cumpere in tara o forma de nuci din fonta de la ceaunari la tirgul organizat de Sf Paracheva. Sper sa va ajute aceasta informatie. Poate se gaseste si la alte tirguri organizate. Mult succes!

  13. mihaela cepreaga

    eu nu am inteles ce facem cu cafeaua

  14. mihaela cepreaga

    eu nu am inteles ce facem cu cafeaua

  15. Florina Diaconu

    Sunt delicioase . Eu si mama le facem in fiecare an de Paste si de Craciun decand eram mica , iar de fiecare data cei din familie s-au "batut" pe ele . Merita tot efortul

  16. Stefanescu Anca

    Pentru cei din Bucuresti , forma de copt exista in Pta.Obor, la comerciantii de pe langa marginea pietii (stau chiar cum intri in Hala de carne ) Nu stiu cat costa , maine merg sa imi cumpar si eu .Revin cu detalii .

  17. faina cat cuprinde…hmm

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*