Rasol de vita cu sos de usturoi

RASOL1
Rasolul de vita cu sos de usturoi si cartofi piure (purée) este in topul preferintelor noastre. Rasolul nu este altceva decat carnea din supa, fiarta impreuna cu zarzavaturi, ceapa, sare si piper. Se serveste de obicei impreuna cu legumele langa care a fiert, in special cu morcovii. Noi o preferam cu un sos de usturoi alaturi. Este usor de pregatit, dar atat ca necesita un timp destul de indelungat de fierbere. In plus, impuscam doi iepuri dintr-o lovitura, si la final vom avea si o supa clara de vita in care putem fierbe titei sau galuste, dupa cum va place.
Secretul pentru ca carnea de vita sa fie moale  este sa alegeti bucati chiar de langa os, daca nu chiar impreuna cu osul, caz in care supa va iesi si mai gustoasa.

Ingrediente:

1,5  kg de carne de vita (2 kg cu os)
3 morcovi mari
3 radacini de pastarnac
o telina mica
un ardei
4 cepe mici
piper boabe

Meoda de preparare este cat se poate de simpla. Se curata toate zarzavaturile si ceapa. Ardeiul se curata de samburi. Se pun toate la fiert in multa apa (5 l) si se lasa la fiert la foc foarte mic 3-4 ore pana se inmoaie carnea. daca supa devine prea concentrata si scade prea mult se mai poate adauga apa fierbinte. Sarea o adaugati dupa gust, iar piperul boabe. Supa este indicat sa o strecurati printr-o sita fina inainte sa o preparati mai departe cu taitei sau galuste.

Carnea fiarta se serveste impreuna cu legumele alaturi de piure de cartofi si sos de usturoi. Sosul, l-am facut bineinteles cu supa de vita in loc de lapte.  Reteteta de sos de usturoi pas cu pas o gasiti aici, iar cea de piure de cartofi aici.


Pofta buna!

RASOL2

RASOL3

6 Comments

  1. Cu aceasta combinatie m-ai omorat acum :((( … si eu fac foarte des asa ceva 😉 avem si supica si felu doi …. si-l servim cu cartofi fierti si diferite sosuri … superbe imagini !!!!!

  2. buna idee, pe frigul asta e binevenita o supica fierbinte

  3. …buna idee !!!….sau cu sos de hrean sau sos mustar…

  4. Imi place la nebunie !! ti-ai asigurat si baza de supa. cat despre sosul de mujdei.. l-as manca direct cu lingura ;0

    • bucatarmaniac

      imaginea e cu titlu de prezentare, nu inteleg care e problema. Ar trebui sa prezint retetele 1:1 in imagini pentru cei care nu stiu sa citeasca?

    • trei "catei de usturoi" si in imagine sunt trei "capatani de usturoi"

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*