Brioșe cu Turmeric și Afine & Ceai de Dafin

Cele mai sănătoase, pufoase și absolut delicioase brioșe cu afine și turmeric se fac super ușor și se topesc în gură! Turmericul este un antiinflamator și antioxidant natural. Pe cât sunt de delicioase, pe atât sunt de benefice pentru sănătate! Apoi, ceaiul de dafin aromat  ajută la digestie și are un efect calmant, eu am obiceiul să îl pregătesc pe parcursul sesiunii de examene.

Ingrediente pentru brioșe

  • 2 ouă
  • 120 g unt
  • 240 g iaurt grecesc
  • Jumătate de linguriță de ghimbir măcinat de la Cosmin
  • O linguriță de Curcuma de la Cosmin (sau două, după gust)
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g zahăr (sau după gust)
  • 300 g faină albă
  • Puțină sare
  • Coaja rasă de la o lămâie
  • 100 g afine
  • Fulgi de ovăz amestecați cu zahăr brun pentru topping

Ingrediente pentru ceai de dafin

  • O lămâie tăiată felii
  • 2-3 frunze de dafin de la Cosmin
  • 1-2 lingurițe de miere (după gust, opțional)

Mod de preparare

1. Preîncălzim cuptorul la 180 C°, fără ventilație.

2. Într-un vas mare punem 2 ouă, iaurt grecesc, unt topit, un plic de praf de copt, zahăr, făină, coaja rasă de lămâie, puțină sare, turmeric și ghimbir măcinat de la Cosmin. Mixăm foarte bine.

3. Punem aluatul în hârtiile pentru copt brioșe. Adăugăm și afinele, pe care le apăsăm ușor cu degetul ca să se scufunde puțin. Deasupra presărăm fulgi de ovăz amestecați cu zahăr brun. Dăm la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute sau până trec testul scobitorii.

4.  Până se coc brioșele, vom pregăti ceaiul de dafin. Tăiem o lămâie în felii, pe care le așezăm în ceainic, alături de numai 2-3 frunze de dafin, pentru că sunt aromate. Lăsăm la infuzat timp de 5-10 minute, apoi turnăm în cană. Adăugăm și miere după gust.

Toate condimentele folosite în rețeță le găsiți pe www.punegust.ro.

Gourmet!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*