Cornulețe fragede cu magiun

Hai să facem cele mai fragede cornulețe cu magiun, o rețetă care ne aduce aminte de copilărie și prajiturile bunicii. Sunt atât de fragede încât se topesc pur și simplu în gură. Ies perfecte de fiecare dată pentru că respect rețeta întocmai și le fac întotdeauna cu Rama pentru copt și prăjituri, care este mereu de încredere și dă cele mai bune rezultate.

Rama pentru copt și prăjituri este importantă în această rețetă pentru că oferă aluatului o textură fină, dar în același timp foarte fragedă. De asemenea ea va ajuta ca aluatul să fie ușor de frământat și să nu se lipească.

Ingrediente pentru aluat:

250 g Rama pentru copt și prăjituri
150 g smântână 25% grăsime
480 g făină
2 gălbenușuri de ou
1 linguriță praf de copt
½ linguriță sare
1 plic zahăr vanilat
Coaja rasă de la o lămâie
300 g magiun

Mod de preparare:

Toate ingredientele, inclusiv Rama pentru copt și prăjituri trebuie aduse la temperatura camerei.

1. Am adăugat în bolul mixerului Rama pentru copt și prăjituri, smântâna, gălbenușurile, puțină sare, zahărul vanilat, praful de copt și coaja de lămâie.

2. Am mixat totul, apoi am adăugat treptat făina, până când am obținut un aluat ușor de modelat.

Am împărțit aluatul în 8 părți egale. Am întins fiecare bucată într-o foaie rotundă, pe care la rândul ei am tăiat-o în 8 triunghiuri.

3. Am pus câte o jumătate de linguriță de magiun la baza fiecărui triunghi, apoi le-am rulat, formând cornulețele.

4. Le-am așezat în tavă pe hârtie de copt și le-am dat la cuptor la 180°C fără ventilație pentru 15 minute, sau până când încep să se rumenească la margini.

5. Le-am pudrat cu zahăr praf imediat ce le-am scos din cuptor! Sunt absolut minunate iar cu Rama pentru copt și prăjituri ies întotdeauna la fel de bune, păstrându-se la fel de fragede pentru mai multe zile.

Pofta bună!

Tips & Tricks

Știai că există 5 trucuri pentru a obține cele mai bune rezultate atunci când folosești Rama pentru copt și prăjituri?

1. Folosește doar ingrediente de calitate pentru un rezultat delicios.

2. Cântărește cu atenție ingredientele. Rama pentru copt si prăjituri e ușor de folosit pentru că știi deja ca are 250 de grame.

3. Adu toate ingredientele la temperatura camerei. Rama pentru copt și prăjituri se mixează astfel mai ușor în compoziție.

4.Vei obtine un aluat usor de frământat și care nu se lipește, atunci cand ai in compoziție Rama pentru copt si prajituri.

5. Preîncalzeste cuptorul înainte să coci prăjiturile. Vor crește și se vor rumeni minunat!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*