Cartofii grecești sunt copți la perfecțiune în cuptor, moi pe dinăuntru și crocanți la exterior. Merg super bine ca și garnitură alături de carne, pește sau alte legume.
Ingrediente:
- 500 g cartofi
- Rozmarin și usturoi granulat de la Cosmin, după gust
- Puțin chimen măcinat de la Cosmin
- Sare după gust
- Sucul de la o jumătate de lămâie
- Câteva felii de lămâie
- 4-5 linguri de ulei
Mod de preparare
- Curățăm, spălăm și tăiem cartofii în felii mari.
- Îi punem într-o tavă, pe hârtie de copt, apoi adăugăm sucul de lămâie, uleiul, rozmarinul, usturoiul și puțin chimen măcinat. Amestecăm bine. Adăugăm feliile de lămâie deasupra.
- Dăm la cuptor la 180°C pentru aproximativ 30 de minute sau până când cartofii sunt moi la interior și rumeni la exterior.
Gata! Îi putem servi alături de un sos de iaurt, sau ca și garnitură cu gust autentic grecesc.
Găsiți toate condimentele pe www.punegust.ro
Gourmet!