Tiramisu cu mandarine

100 de rețete de Tiramisu – episodul 2

Tiramisu cu mandarine – episodul doi al seriei #100tiramisu
Se potrivesc foarte bine mandarinele cu gustul minunat al cafelei și crema catifelată de mascarpone! Super simplu de făcut! Eu am folosit mandarine din compot pentru că sunt gata decojite, nu au sâmburi și au textură foarte faină. Desigur, puteți folosi și mandarine proaspete.

Ingredientele de mai jos sunt pentru 1 porție. Eu în video am făcut cantitate dublă de cremă, pentru că am filmat 2 rețete.

Ingrediente:

✅2 gălbenușuri de ou
✅100ml cafea espresso neîndulcită
✅14-16 pișcoturi
✅250g mascarpone
✅35 g zahăr ( praf sau tos)
✅1 linguriță extract vanilie
(Sau un plic zahăr vanilat)
✅1 linguriță cacao
✅1 conservă compot de mandarine

Mod de preparare Tiramisu cu mandarine:

1️⃣Pregătim cafea tare, fără zahăr și o lăsăm la răcit. În funcție de cât de multă cafea absorb pișcoturile este posibil să aveți nevoie de o cantitate ceva mai mare.
2️⃣Mixăm gălbenușurile de ou cu zahărul la viteză medie, până când acesta din urmă se topește și compoziția se deschide la culoare (vezi video)
3️⃣Adăugăm în cremă toată cantitatea de mascarpone și mixăm la viteza cea mai mică, doar atât cât să se omogenizeze compoziția.
4️⃣Înmuiem pișcoturile în cafea, doar o secundă, pentru că sunt foarte fragile și se vor rupe dacă absorb prea multă cafea, apoi le așezăm într-un strat într-un vas. (tavă, caserolă etc)
5️⃣Așezăm deasupra 1 treime din crema de mascarpone, felii mandarine și încă o treime din cremă.
6️⃣Adăugăm încă un strat de pișcoturi înmuiate în cafea, apoi restul de cremă, iar la final pudrăm cu cacao.

Se lasă cel puțin 2 ore la frigider și se servește rece!
Enjoy! 🍨Follow me pe Instagram pentru mai multe rețete de Tiramisù

tiramisu cu mandarine

Deliciul mandarinei se îmbină armonios cu aroma bogată a cafelei și cu crema de mascarpone în acest episod din seria #100tiramisu! Descoperă secretul rețetei mele simplu de preparat și delicios de savurat. Am optat pentru mandarine din compot pentru a economisi timp, dar poți folosi și mandarine proaspete pentru o notă proaspătă și vibrantă.

Ingredientele necesare pentru o porție sunt: 2 gălbenușuri de ou, 100ml cafea espresso, 14-16 pișcoturi, 250g mascarpone, 35g zahăr, 1 linguriță extract de vanilie, 1 linguriță cacao și o conservă de mandarine.

One Comment

  1. Este important sa pregatesti o cafea tare si sa o lasi sa se raceasca inainte de a incepe prepararea. Intr-un bol, mixeaza galbenusurile cu zaharul pana cand obtii o crema deschisa la culoare. Adauga apoi mascarponele si amesteca pana cand compozitia devine omogena. Inmuia rapid piscoturile in cafea si aseaza-le in strat intr-un vas. Alternativ, adauga cateva felii de mandarine si crema de mascarpone. Continua pana cand termini ingredientele, iar la final, pudreaza cu cacao. Lasa la frigider cel putin 2 ore inainte de servire. Acest tiramisu cu mandarine este delicios si usor de preparat. Urmeaza-ma pe Instagram pentru mai multe retete delicioase de tiramisu!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*