Tiramisu Raffaello

100 de rețete de Tiramisu – episodul 1

Tiramisù Raffaello e prima rețetă dintr-o serie de 100 de clipuri cu acest desert atât de simplu și delicios! Varianta cu Raffaello e ușor de preparat, e fină, elegantă și nu este foarte dulce!

🍨Follow me pe Instagram pentru mai multe rețete de Tiramisù!

Rețeta de mai jos este pentru 1 porție de Tiramisù Raffaello. Eu am făcut compoziție pentru 2 porții în clip, pentru că am fiolmat 2 rețete de Tiramisu.

Ingrediente:
✅2 gălbenușuri de ou
✅100 ml cafea espresso neîndulcită
✅10-15 pișcoturi
✅250 g mascarpone
✅35 g zahăr
✅ un plic zahăr vanilat)
✅1 linguriță cacao
✅1 cutie bomboane Raffaello (150 g)

Mod de preparare:

1️⃣Pregătim 200 de ml de cafea tare, fără zahăr și o lăsăm la răcit. În funcție de cât de multă cafea absorb pișcoturile este posibil să aveți nevoie de o cantitate ceva mai mare.
2️⃣Mixăm gălbenușurile de ou cu zahărul la viteză medie, până când acesta din urmă se topește și compoziția se deschide la culoare (vezi video)
3️⃣Adăugăm în cremă toată cantitatea de mascarpone și mixăm la viteza cea mai mică, doar atât cât să se omogenizeze compoziția.
4️⃣Înmuiem pișcoturile în cafea, doar o secundă, pentru că sunt foarte fragile și se vor rupe dacă absorb prea multă cafea, apoi le așezăm într-un strat într-un vas. (tavă, caserolă etc)
5️⃣Așezăm deasupra jumătate din crema de mascarpone, apoi 7-8 Raffaello zdrobite sau tăiate mărunt.
6️⃣Adăugăm încă un strat de pișcoturi înmuiate în cafea, apoi restul de cremă, iar la final presărăm nucă de cocos și decorăm cu Raffaello

Se lasă cel puțin 2 ore la frigider și se servește rece!

Enjoy!

Tiramisu Rafaello

Recipe by Cristian Borod
5.0 from 1 vote
Course: PrăjituriCuisine: italianaDifficulty: usor
Servings

2

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

10

minutes
Cook Mode

Păstrează deschis ecranul device-ului tău

Ingrediente

  • 2 buc gălbenușuri de ou

  • 100 ml cafea espresso neîndulcită

  • 10-15 buc piscoturi

  • 250 g mascarpone

  • 35 g zahăr

  • 1 plic zahăr vanilat

  • 1 linguriță cacao

  • 150 g bomboane Raffaello

Mod de preparare

  • Pregătim 200 de ml de cafea tare, fără zahăr și o lăsăm la răcit. În funcție de cât de multă cafea absorb pișcoturile este posibil să aveți nevoie de o cantitate ceva mai mare.
  • Mixăm gălbenușurile de ou cu zahărul la viteză medie, până când acesta din urmă se topește și compoziția se deschide la culoare (vezi video)
  • Adăugăm în cremă toată cantitatea de mascarpone și mixăm la viteza cea mai mică, doar atât cât să se omogenizeze compoziția. Înmuiem pișcoturile în cafea, doar o secundă, pentru că sunt foarte fragile și se vor rupe dacă absorb prea multă cafea, apoi le așezăm într-un strat într-un vas. (tavă, caserolă etc)
    Așezăm deasupra jumătate din crema de mascarpone, apoi 7-8 Raffaello zdrobite sau tăiate mărunt.
    Adăugăm încă un strat de pișcoturi înmuiate în cafea, apoi restul de cremă, iar la final presărăm nucă de cocos și decorăm cu Raffaello
  • Se lasă cel puțin 2 ore la frigider și se servește rece!

Tips & Tricks

  • Dacă nu doriți să consumați gălbenușul de ou crud, acestea se pot mixa împreună cu zahărul, pe baie de aburi.

Ai încercat această rețetă?

Tag @bucatarmaniac pe Instagram

Ți-a plăcut această rețetă?

Urmărește @bucatarmaniac on Pinterest

Ți-a plăcut această rețetă?

Follow us on Facebook

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*