Somon în cuptorul de pizza Ooni

Somon în cuptorul de pizza? Da, se poate! Ooni Fyra 12 poate să facă și altceva decât pizza. Accesoriile de fontă sunt special concepute pentru pește, fripturi, legume sau orice vrei să gătești la cuptor.

De ce am ales Ooni Fyra? Pentru că este budget friendly și e super ușor de folosit. De ce cu peleți? pentru că din nou, sunt foarte comod de comandat, de păstrat și de folosit, având o putere de ardere constantă. Fiind peleți din lemn de stejar și fag, aroma de cuptor pe lemne este inconfundabilă. Pentru că locuim în oraș, e mai ușor să cumpărăm acești peleți decât să găsim o sursă constantă de lemn de esență tare. În plus, ocupă puțin spațiu de depozitare.

Am ales Ooni Fyra și pentru că este cel mai portabil model. E foarte ușor de împachetat și transportat oriunde ai chef să faci pizza. Probabil că va veni cu noi în multe vacanțe!

Desigur, în funcție de ce vă doriți, există o varietate mare de cuptoare OOni (pe lemn, cărbuni,gaz, peleți sau mixte). Așteptăm întrebările voastre în comentarii iar detalii găsiți la @pizzaovensromania

Ingrediente

300 g somon cu piele
zeama de la jumătate de lămâie
ulei de măsline
sare, piper
roșii cherry
felii de lămâie

Mod de preparare:

  1. Am încins cuptorul de pizza. Am pus tava de fontă în cuptor, de la început, în așa fel încât să se încălzească împreună cu cuptorul.

Atenție! Dacă punem tava de fontă rece în cuptorul deja încins, piatra de pizza poate crăpa din cauza șocului termic.

2. Am amestecat zeama de lămâie cu sare, piper și ulei de măsline și un strop de sos tabasco. Cu amestecul obținut am uns bine somonul.

3. Am scos tava de fontă din cuptor și am așezat somonul în tavă, cu pielea în jos. Am pus felii de lămâie deasupra și roși cherry în spațiul rămas! Am introdus din nou tava în cuptorul de pizza pentru aproximativ
7-10 minute.

Am servi imediat ! A fost absolut delicios! Mai facem!

Produsele Ooni sunt disponibile la Campinggrill.ro , Grillstore.roKitchenshop.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*