Gogoși la ceaun

Salvează rețeta de gogoși la ceaun! Le-am făcut în ceaunul meu cu piciorușe, care se poate pune direct peste cărbuni. Focul nu l-am făcut direct pe pământ ci pe unul din discurile de oțel de la Petromax, pe care pot să îl mut unde vreau în curte. E foarte practic! Este o metodă foarte bună de a nu folosi foarte multe lemne sau cărbuni, focul fiind practic chiar sub ceaun. Fonta este un material extraordinar, care reține căldura și o distribuie uniform pe toată suprafața vasului.

Ingrediente:


2 ouă
1 kg făină
10 g drojdie uscată
480 ml apă călduță
3 linguri de zahăr,
2 lingurițe sare
ulei pentru prăjit
Pentru ganache
200 ml frișcă lichidă
100 g ciocolată (75%)

Mod de preparare:

1. Am amestecat făina cu drojdia, sarea și zahărul , apoi am adăugat ouăle și apa călduță și am mixat câteva minute până am obținut un aluat elastic și ușor de modelat.
2. Am lăsat aluatul la dospit aproximativ o oră și jumătate sau până când își triplează volumul.
3. Am întins aluatul pe blatul pudrat cu făină, într-o foaie de aproximativ 1,5 cm grosime. Am decupat gogoșile cu ajutorul unui pahar dat prin făină.
4. Am încins uleiul în ceaun. Am prăjit gogoșile pe ambele părți , cam jumătate de minut pe fiecare parte, sau până devin aurii.
5. Am încălzit frișca și am adăugat ciocolata. Am amestecat până când am obținut o cremă de ciocolată.
4 Am servit gogoșile cu ciocolată și zahăr pudră cu vanilie!

Enjoy!

One Comment

  1. Agentie SEO

    M-am bucurat sa descopăr această rețetă de gogoși la ceaun. Este extrem de practic și foarte rapidă. Aroma, textura și contrastul dintre ganache și ceaunul fierbinte este divin! Am rămas uimit de calitatea produselor Petromax și de cât de ușor a fost să pregătesc această rețetă. Foarte încântat că am avut ocazia s-o gătesc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*