
Sosul de mărar e preferatul meu atunci când vine primăvara. E aromat, cremos și absolut delicios! Știu că e un anotimp în care toată lumea alege ingrediente cât mai proaspete și carne cât mai slabă, dar nimeni nu ne oprește să gătim gustos și savuros. Aici vine în ajutor acest minunat sos care merge perfect cu orice carne fără personalitate, cum e de exemplu acest piept de pui la cuptor! O să fiți uimiți cât de bun va fi!
Sosul e ușor de făcut, cu puține ingrediente. Il fac foarte rapid, de când am descoperit smântâna pentru gătit Meggle 20%, care e cremoasă și are o textură fină și gust minunat de lapte. Pentru că are 20% grăsime, sosul va fi mai fin și mai cremos! E un secret mic, care face diferența! O găsiți aici dacă v-am făcut poftă de gătit!
Dar haideți să vă spun cât de ușor se face!
Rețeta video sos de mărar pentru fripturi
Ingrediente:
pentru sos:
-500 ml Meggle Smântână pentru gătit 20%
-o legătură mărar
-10 g unt și puțin ulei
-1/2 lingură zahăr
-puțină sare
-o linguriță oțet
pentru friptură:
-500 g Piept de pui
-10 g unt
-1 lingură ulei
-sare
Mod de preparare:
1. Am prăjit bucățile de piept de pui în puțin unt amestecat cu ulei, câte un minut pe fiecare parte. Le-am asezonat doar cu sare, apoi le-am dat la cuptor pentru 30 de minute la 180°C. Atenție, aici trebuie să folosiți o tigaie cu mânere metalice care se pot introduce în cuptor.
2. Chiar înainte să scot friptura din cuptor, am pregătit rapid sosul. Am tăiat mărunt o legătură de mărar proaspăt.
3. Am topit un cubuleț de unt și am adăugat puțin ulei, apoi am adăugat jumătate din mărar și puțină sare. L-am gătit doar câteva secunde, cât să își elibereze gustul și aromele, apoi am adăugat repede și Smântâna pentru gătit.
4. Am amestecat ușor, pe foc mic, până când sosul s-a îngroșat puțin, apoi am adăugat jumătate de lingură de zahăr. Am oprit focul și am adăugat o linguriță de oțet și restul de mărar proaspăt!
5. Am servit friptura cu mult sos și cartofi noi fierți! Incredibil de gustos și cremos!
Poftă bună!
