
Rețeta de ouă ochiuri cu multă ceapă verde și gust de primăvară! E mai degrabă o idee de mic dejun decât o rețetă. Nu cred că e nevoie de o rețetă pentru niște ouă prăjite în tigaie. Bine, voi mai puteți adăuga și niște bacon sau brânză ca sa fie și mai bun, dar ideea e să puneți muuultă ceapă verde!
Rețeta video de ouă ochiuri cu multă ceapă verde
Ingrediente:
- 2-3 ouă
- 2-3 fire de ceapă verde
- puțin ulei
- puțin unt
- sare, piper
Mod de preparare
- Am topit untul cu puțin ulei de măsline (e bun și de floarea soarelui). Puteți folosi doar unt, sau doar ulei. Eu untul l-am pus mai degrabă pentru gust.
- Am adăugat ceapa tocată și am călit-o acolo nu mai mult de jumătate de minut, cu puțină sare. Nu am vrut să se înmoaie prea tare.
- Am adăugat ouăle și am presărat puțin piper. Le-am prăjit câteva minute, până când albușul s-a închegat, dar gălbenușurile au rămas încă moi.
- Am servit imediat!
Tips & Tricks : Puteți înlocui uleiul și untul cu puțină slănină prăjită
Dacă ți-a plăcut rețeta de ouă ochiuri cu multă ceapă verde poate vrei să încerci și rețeta de Omletă cu spanac și bacon sau poate îți place rețeta de Omletă cu șuncă și cașcaval . Probabil ca omleta e mîncarea care se prepară cel mai ușor și oricine o poate face acasă. E o rețetă clasica de omletă, pufoasă, gustoasă și rapidă.
Reteta este simpla si usor de urmat, cu indicatii clare despre cum sa taiem si sa gatim ceapa, precum si despre cum sa pregatim ouale.