Ouă ochiuri cu multă ceapă verde

Ouă ochiuri cu multă ceapă verde

Rețeta de ouă ochiuri cu multă ceapă verde și gust de primăvară! E mai degrabă o idee de mic dejun decât o rețetă. Nu cred că e nevoie de o rețetă pentru niște ouă prăjite în tigaie. Bine, voi mai puteți adăuga și niște bacon sau brânză ca sa fie și mai bun, dar ideea e să puneți muuultă ceapă verde!

Rețeta video de ouă ochiuri cu multă ceapă verde

Ingrediente:

  • 2-3 ouă
  • 2-3 fire de ceapă verde
  • puțin ulei
  • puțin unt
  • sare, piper

Mod de preparare

  1. Am topit untul cu puțin ulei de măsline (e bun și de floarea soarelui). Puteți folosi doar unt, sau doar ulei. Eu untul l-am pus mai degrabă pentru gust.
  2. Am adăugat ceapa tocată și am călit-o acolo nu mai mult de jumătate de minut, cu puțină sare. Nu am vrut să se înmoaie prea tare.
  3. Am adăugat ouăle și am presărat puțin piper. Le-am prăjit câteva minute, până când albușul s-a închegat, dar gălbenușurile au rămas încă moi.
  4. Am servit imediat!

Tips & Tricks : Puteți înlocui uleiul și untul cu puțină slănină prăjită

Dacă ți-a plăcut rețeta de ouă ochiuri cu multă ceapă verde poate vrei să încerci și rețeta de Omletă cu spanac și bacon sau poate îți place rețeta de Omletă cu șuncă și cașcaval . Probabil ca omleta e mîncarea care se prepară cel mai ușor și oricine o poate face acasă. E o rețetă clasica de omletă, pufoasă, gustoasă și rapidă.

Ouă ochiuri cu multă ceapă verde

Recipe by Cristian Borod
5.0 from 2 votes
Course: gustareCuisine: româneascăDifficulty: ușor
Servings

1

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

5

minutes
Calories

300

kcal

Rețeta de ouă ochiuri cu multă ceapă verde și gust de primăvară! E mai degrabă o idee de mic dejun decât o rețetă.

Cook Mode

Păstrează deschis ecranul device-ului tău

Ingrediente

  • 2-3 buc ouă

  • 2-3 fire ceapă verde

  • 1 lingură ulei

  • 10 g unt

  • sare, piper

Mod de preparare

  • Am topit untul cu puțin ulei de măsline (e bun și de floarea soarelui). Puteți folosi doar unt, sau doar ulei. Eu untul l-am pus mai degrabă pentru gust.
  • Am adăugat ceapa tocată și am călit-o acolo nu mai mult de jumătate de minut, cu puțină sare. Nu am vrut să se înmoaie prea tare.
  • Am adăugat ouăle și am presărat puțin piper. Le-am prăjit câteva minute, până când albușul s-a închegat, dar gălbenușurile au rămas încă moi.

Rețeta video

Tips & Tricks

  • Puteți înlocui uleiul și untul cu puțină slănină prăjită

Ai încercat această rețetă?

Tag @bucatarmaniac pe Instagram

Ți-a plăcut această rețetă?

Urmărește @bucatarmaniac on Pinterest

Ți-a plăcut această rețetă?

Follow us on Facebook

One Comment

  1. Reteta este simpla si usor de urmat, cu indicatii clare despre cum sa taiem si sa gatim ceapa, precum si despre cum sa pregatim ouale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*