Dovlecei umpluți cu ricotta și parmezan în sos de roșii

Dovlecei umpluți cu ricotta și parmezan în sos de roșii

Dovlecei umpluți cu ricotta și parmezan în sos de roșii este rețeta pe care v-o propun astăzi! Este o rețetă simplă, cu arome italiene!

Dacă mă urmăriți pe Instagram, știți că săptămâna trecută am făcut o călătorie de câteva zile la Parma,  unde am fost invitați de Mutti să vizităm fabrica de conserve de roșii și să vedem tot procesul de producție, de pe câmp și până pe rafturile magazinelor.

Trebuie să vă spun că am fost impresionat de ce am văzut. Vă invit și pe voi să vedeți toată povestea aici. A fost extraordinar să văd că la Mutti nu se face rabat pentru calitate. Se folosesc doar roșiile de cea mai bună calitate, doar cultivate în aer liber în Italia, care trec printr-o selecție extrem de minuțioasă. Nu ajunge în fabrică nicio roșie verde, stricată sau cu orice alt defect.

De exemplu Mutti Pelati – conservele de roșii decojite cu care am ales să gătesc azi,  nu conțin nimic altceva decât roșii și puțină sare. Interiorul conservei este acoperit de un strat protector, care nu permite sucului de roșii să o corodeze, iar astfel conținutul nu va primi acel gust metalic specific. 

Pentru rulourile de dovlecel umplute cu ricotta, am avut nevoie de un sos dulce, așa că roșiile de la Mutti au fost alegerea perfectă.

Dovlecei umpluți cu ricotta și parmezan în sos de roșii

5 from 2 votes
Rețeta de Cristian BorodFel: PrincipalBucătărie ItalianăDificultate Medie
Porțiiporții
Timp preparare

8

minute
Timp gătire

30

minute
Calorii

220

kcal

Rulouri de dovlecei umpluți cu ricotta și parmezan, în sos de roșii

Ingrediente

  • 2 dovlecei mici

  • 1 conservă Mutti Pelati – roșii decojite

  • 1-2 căței de usturoi

  • 250 g ricotta

  • 5-6 linguri parmezan ras

  • puțin mărar

  • 100 g mozzarella

  • sare, piper, fulgi de chilli

  • ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare

  • Într-o tigaie sau oală cu mânere rezistente la căldură, se pune ulei de măsline, usturoiul și fulgii de chilli, la foc mic, jumătate de minut.
  • Adăugăm roșiile și sucul din conserve. Cu o furculiță zdrobim puțin roșiile și lăsăm totul să fiarbă 2-3 minute.
  • Apoi, pregătim o cremă din brânză ricotta, parmezan și mărar. Adăugăm sare după gust.
  • Tăiem fâșii subțiri de dovlecel folosind un cuțit de curățat legume.
  • Suprapunem câte două fâșii de dovlecei și le umplem cu câte o lingură de cremă de brânză, apoi rulăm. Procedăm la fel până când terminăm toată brânza.
  • Așezăm rulourile peste sosul de roșii. Deasupra mai putem adăuga mozzarella și frunze de busuioc și parmezan. Dăm totul la cuptor la 180° C pentru aproximativ 15 minute.

ÎNCEARCĂ ȘI SUPA CAPRESE

Tips & Tricks

  • Folosin aceeași rețetă, puteți încerca să faceți și rulouri de vinete umplute cu cremă de ricotta și parmezan. Va trebui doar să trageți la tigaie fâșiile de vinete în puțin ulei de măsline, pentru a le face puțin mai moi.

Servim imediat cu extra parmezan!

Pentru această rețetă se pot folosi și roșiile tăiate fin – Mutti Polpa – este sortimentul cel mai gustos, conservat cu o metodă secretă, la rece, fără fiebere. Este preferatul meu pentru culoarea roșie intensă dar mai ales pentru gustul perfect de roșii coapte.

Dacă v-a plăcut această rețetă cu siguranță vreți să o încercați și pe cea de vinete cu mozzarella în sos de roșii . Este super- delicioasă și se prepară foarte ușor.  Seamănă foarte mult cu vinetele parmigiana, dar este mult mai simplu de făcut, mai fresh și mai gustoasă. 

Dacă vă plac rețetele video, nu uitați să vă abonați la canalul meu de YouTube pentru că mereu publicăm altele noi

Ingrediente pentru dovlecei la cuptor
Dovlecei umpluți cu ricotta și parmezan în sos de roșii
Dovlecei umpluți cu ricotta și parmezan în sos de roșii
Dovlecei umpluți cu ricotta și parmezan în sos de roșii
reteta delicioasa
Dovlecei umpluți cu ricotta și parmezan în sos de roșii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*