Tarte cu capsuni si reductie de vin

In cateva zile se face primavara si vreau sa sarbatorim in avans cu ceva dulce si bun. Asa ca am facut astazi tartele astea minunate cu capsuni si putina reductie de Feteasca Negra, pentru un extra-gust delicios. Sunt foarte usor de facut. Nu aveti nevoie de cunostinte avansate in ale bucatariei.

Ingrediente
400 g aluat foietaj
cateva capsuni mari
100 ml Feteasca Neagra Floarea Soarelui
200 g zahar
putin praf de scortisoara (dupa gust)
un ou

Fierbeti vinul cu zaharu si putina scortioara pana cand scade si devine lipicios.  Trebuie fiert la foc mic si trebuie sa amestecati din cand in cand, mai ales cand incepe sa se ingroase.

Taiati aluatul de foietaj in patratele egale, in numar par. Jumatate din ele trebuie decupate in asa fel incat sa obineti o „rama”. Asezati formele astfel obtinute peste celelate patrate.  Aluatul ramas se poate recongela si folosi la alte prajituri. Apasati usor sa se lipeasca. daca nu se lipesc puteti umezi putin suprafata aluatului.

Veti obtine astfel niste barcute patrate cu loc in mijloc, pe care le veti pune intr-o tava. Ungeti-le cu ou batut. . Asezati in mijloc cate putina reductie de vin si cateva felii de capsuni.

Dati tartele la cuptor la 160 de grade Celsius pentru aproximativ 15 minute sau pana cand cresc si devin aurii.

♔ De culoare rosu – rubiniu stralucitor, vinul Feteasca Neagra Floarea Soarelui degaja arome placute de prune uscate, mure si note discrete de mirodenii.

Pofta buna!

 

 

Spune-ne parerea ta