►Preincalziti cuptorul.
►Curatam si spalam cepele, apoi le taiem felii groase de aproximativ 5-7 mm. Le prajim in putin ulei, pe ambele parti. le intoarcem cu grija ca sa nu le stricam forma. Trebuie doar sa se inmoaie, nu sa se arda sau sa se faca aurii. Le scoatem din ulei si le asezam frumos in tava in care vom face tarta.
►In tigaia in care am prajit ceapa, adaugam zaharul(chiar daca a mai ramas ulei) si il lasam sa se caramelizeze (nu folositi vase emailate, pentru ca se vor distruge). cand tot zaharul este topit il luam de pe foc si adaugam untul si sarea amestecand energic, apoi vinul, amestecand la fel, pana cand vom omogeniza totul.
►Asezati foaia de aluat in tigaie, peste ceapa, apasand usor marginile in interior cu ajutorul unei linguri.
►Introduceti tigaia in cuptor si coaceti tarta la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute sau pana cand devine aurie.
►Cand aluatul de foietaj de deasupra este copt si rumenit frumos, scoateti tarta si lasati-o sa se raceasca. Cand o puteti manevra, rasturnati-o pe o farfurie. Puneti farfuria cu fata in jos pe tigaie, apoi prinzandu-le pe amandoua, intoarceti-le invers. Ridicati tigaia si tarta va ramane pe farfurie. Nu va faceti griji, tarta nu va ramane lipita.
►Tarta se poate raci la frigider si servi singur asau alaturi de un preparat din carne rosie si un pahar de vin Feteasca Neagra.
Pofta buna!
















O voi face,chiar la sfarsitul saptamanii, fiind ceva diferit.
Multumesc!
interesanta combinatie dar cam balteste uleiul, accident ?
Doar luceste caramelul din cauza reflectoarelor. Nu e uns deloc.
offf…cate bunatati gasesti pe aici 🙂