Cotlet de porc marinat la gratar

\
Weekendul trecut am pregatit, printre altele, o bucata de cotlet marinata la gratar, si afumata cu chipsuri de lemn de la butoaie de wiskey, pentru o salata vesela si delicioasa de primavara -vara. Voi nu-i musai sa faceti salata cu ea, dar eu aveam si alte carnuri pe gratar si asta a fost asa, ca aperitiv, sa nu ne fie foame pana a fost gata restul.

Ingrediente
1 bucata cotlet degresat (250 g)
 
pentru marinada: 
2 linguri de Jim Beam- marinada
1 lingurita de Jim Beam- hot sauce
1 lingura de otet balsamic
2 linguri de ulei de masline
sare, piper
pentru salata
frunze de salata verde
sfecla rosie coapta si afumata pe gratar
ardei copti pe gratar
ceapa si patrujel proaspat
iaurt gras
putin ulei de masline extravirgin
sare si piper
pentru afumare: chipsuri de lemn de la butoai de wiskey
Am marinat cotletul cu o seara inainte si l-am pastrat la frigider. Am  incins gratarul. Am udat chipsurile de afumare si le-am pus pe o folie de aluminiu, in jar. Am pus cotletul pe gratarul incins cate putin pe fiecare parte ca sa se rumeneasca. L-am lasat pe gratar, pe o portiune sub care nu era jar, si l-am tinut acolo aproximativ 25 de minte, cu capacul inchis (la  180 de grade Celsius sub capac) , timp in care l-am intors de vreo 2-3 ori, pe partea cealalta.
Cand cotletul a fost gata, adica bine facut, l-am taiat felii si l-am combinat cu restul ingredientelor (voi puteti sa le combinati in orice proportie va place). A iesit o salata usoara, sanatoasa si delicioasa, stropita cu putin iaurt si ulei de masline extravirgin.
Pofta buna!

 

 

 

 

One Comment

  1. Buburuza Bubu

    Schimb Jim cu Jack si este perfect pentru mine 😉

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*