Cum a fost la Grill Champions Tour V- American BBQ Show

Doi campioni mondial la grilling- Don Marcos si Don Carusso, o locatie idilica la Palatul Ghika, 9 grilluri incinse de la Outdoorchef, Big Gren Egg, Webber si BBQ Scout , peste 100 de invitati, 32 de grade Celsius, un meniu cu 6 feluri de mancare, nenumarate pahare de vinuri alese de Corcova… a fost Grill Champions Tour editia a 5 a- American BBQ Show, un eveniment premium organizat de Grill Society.

Sambata, incepand cu ora 13, invitatii au inceput sa se adune in gradina Palatului Ghika, in jurul gratarelor deja incinse si pregatite din timp de cei doi maestrii care au  organizat cu minutiozitate fiecare detaliu, cu mult titmp inainte. Aromele imbatatoare ale steak-urilor, coastelor glazurate, sosurilor, ciocanelelor de pui si ale fripturilor care se odihneau deja de dimineata pe gratare, au facut ca pofta participantilor sa fie pe masura paharelor de vin  atent selectate de cei de la cramele Corcova Roy & Damboviceanu.
Ciocanelele de pui de la Agricola, aromate,  au deschis apetitul invitatilor, alaturi de branza camembert de la Delaco coapta pe placa de cedru cu pesto si merisoare. Au urmat coastele de porc glazurate cu un sos delicios cu dulceata de cirese si wisky, foarte laudate si pe buna dreptate.
Carnea de porc de Peris de cea mai buna calitate impreuna cu condimentele speciale ale lui Don Marcos BBQ Rubs , s-a transformat intr-o reteta specific americana- Pulled Porc, sau friptura sfasiata, daca putem sa-i spunem asa, o reteta care necesita pana la 18 ore de coacere pe grill la o temperatura de pana la 93 de grade Celsiul in interior- reteta aici. garnitura pentru acest fel a fost o combinatie ingenioasa de fasole boabe in sos cu piersici si wisky. Numai cine a gustat poate sa spuna cat de buna a fost.
Steak-urile de vita nu au lipsit nici ele, facute la perfectie si servite pe ciabatta cu unt aromat. Asa cum va spuneam, toate aceste feluri de mancare au fost insotite de vinuri pe masura, potrivite pentru fiecare fel.
Desertul nu a lipsit nici el, si s-a prezentat sub forma de prajituri de ciocolata  coapte pe gratar cu inghetata de vanilie si sos de ciocolata.
Inca odata Grill Society, a dovedit ca grilling-ul se poate ridica la nivel de arta, si ca poate insemna mai mult decat mici si ceafa de porc.  Sezonul cald fiind la inceput, si traditionalul 1 mai chiar dupa colt,  speram ca v-am innpirat si pe voi sa incercati lucruri noi. Eu unul abia astept si voi incepe chiar de maine 🙂
P.S. Nu in ultimul rand am stat la un pahar de vorba despre gratare, bloguri si mancare in general cu Radu Popovici pe care m-am bucurat sa-l reintalnesc si cu Mihai Lambru pe care m-am bucurat sa-l cunosc.


 

3 Comments

  1. M-ai omorat cu obiectivul asta. Eu inca nu am apucat sa le descarc pe ale mele, asa ca o sa le folosesc pe ale lui Victor. Salutari din Ploiesti!

  2. Frumos eveniment!

  3. Cat de apetisant arata tot!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*