Budincă de dovlecel

De cateva saptamani tot vreau sa incerc reteta asta, dar nu stiu cum se face ca am tot lasat-o de azi pe maine. Ieri i-a venit randul in sfarsit si trebuie sa va spun ca imi pare rau ca nu am facut-o mai repede. Dupa ce am scos-o din cuptor abia am reusit sa salvez doua bucatele pentru fotografie, de aceea imaginea cu budinca gata in tava, lipseste.
 
Ingrediente:
700 g de dovelcel
2 oua
70 g de faina
jumatate de plic de praf de copt (Cosmin)
100 ml lapte
20 gr unt topit
o legatura mica de marar tocat marunt
sare si piper dupa gust
100 g branza dulce de vaca
cascaval si parmezan pentru pus deasupra
Sincer, eu nu am cantarit dovlecelul, dar am avut unul destul de mare. L-am curatat de coaja si de seminte si l-am taiat felii foarte subtiri, cu razatoarea mare. Daca aveti dovlecei mici si tineri, nu trebuie sa scapati nici de coaja, nici de seminte.
Am amestecat toate ingredientele cu mixerul, apoi am adaugat dovlecelul. Am turnat compozitia intr-o tava mica (25/25 cm) pe hartie de copt. Deasupra am presarat putin parmezan si cascaval ras.
Am dat la cuptor pentru aproximativ 30 de minute la foc mic. Am macat-o fierbinte, direct din tava. Cat este calda, budinca de dovlecel este destul de moale, dar dupa ce se raceste se poate taia ca o prajitura. Este deosebit de gustoasa si rece.
Pofta buna!
 
 
 

6 Comments

  1. Vai, vai, ce bine arataaaaa!!! 😛
    Felicitari maxime, bucatarule!
    Ma bucur mult ca v-a placut 🙂

    P.S. Pozele tale sint atat de reusite, mereu am impresia ca ma aflu in fata preparatului pregatit de tine 😉

  2. bucatarmaniac

    Laura, multumesc mult! A fost delicios!

  3. geni postelnicu

    si dovlecelul il mixez impreuna cu celelalte?

  4. Greu moment! Arata superb si tare bine era daca o incercai mai demult. Eu am ratat-o pe blogul Laurei, dar nu-i timpul pierdut o voi face pentru ca ai fost foarte convingator si nu pot rata asa ceva!

  5. ceva usturoi ar merge ?

  6. Am facut e buna mai comod e cu aluat din comert

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*