
Bruschetta cu rosii si busuioc, ar veni, tradus in limba noastra : pita prajita frecata cu usturoi, cu rosii si busuioc. Dar cum italienii sunt renumiti pentru gustarea asta, atunci trebuie facuta ca la carte. Si la carte, nu scrie ca painea trebuie prajita in ulei pana o ia naiba, asa cum am vazut eu ca se practica pe la show-rile culinare de pe la noi. Desigur sun multe feluri de bruschette, unele cu branzeturi, altele doar cu legume, dar acesta este cel mai simplu si mai cunoscut.
Ingrediente:
paine taiata felii (eu am folosit paine coapta pe vatra)
rosii
frunze de busuioc proaspat
ulei de masline extravirgin
putin usturoi
sare, piper
Painea se poate praji in cuptor, pe grill sau asa cum am facut eu, ca sa minimalizez pagubele facute de canicula, in sandwich-maker (fara sa blochez capacul). Rosiile se taie felii sau si mai bine, cubulete, si se amesteca cu busuioc taiat marunt. Painea se freaca cu putin usturoi. Rosiile se aseaza deasupra si se stropeste totul cu ulei de masline din cel mai bun. Se asezoneaza cu sare si piper. Eu am preferat sa folosesc frunze de busuioc pitic, pentru aspect, dar oricare este la fel de bun. Daca nu va place puteti sa renuntati la el.
Pofta buna!














Salut. Daca vrei sa facem schimb de linkuri, te rog anunta-ma. Felicitari pentru blogul foarte frumos si bine structurat.
Retete Ilustrate , ok, te-am pus in blogroll!Multumesc mult pentru aprecieri!
Ramona, pai am zis ca de fapt ii pita prajita frecata cu usturoi, cu rosii si busuioc, Noah lasa-ma si pe mine sa fiu trendy !:P
ai putea sa le spui paine cu rosii, e prea sofisticat bruschete si nu prea merge cu Festivalul Paradaicilor
Bine te-am gasit! De vreo juma de ora sar din reteta in reteta, si mi-ai facut o pofta teribila de bruschette. De multe ori le ac ca si tine, dar daca am vreun avocado prin bucatarie, taiat bucatele, rosiile si ele casapite, busuioc, ulei de masline si putina zeama de lamaie si se lasa cu razboi pentru ultima portie 😀
Victoria, multumesc mult! :)))