Cartofi prajiti in untura pe disc

cartofi prajiti,reteta,unsoare,disc,gratar
Cartofii prajiti in acest fel sunt o bomba pentru colesterol. Sa nu cumva sa faceti asa ceva! Nesanatos! Total interzis! Foarte periculos! Dar sunt asa de buni!!!!! Mai ales in aer liber, cu miros de fum. E clar ca dupa ce mananci cartofi prajiti in untura si niste carne la gratar pe langa, nu o sa poti sa stai tolinit in iarba dupa aceea, desi cam asta ai vrea. Dupa o asemenea masa, recomand o plimbare prin padure.

Ingrediente:
cartofi albi
sare grunjoasa
untura

De obicei, pentru prajit recomand cartofii rosii. De aceasta data, insa am folosit cartofi albi, pe care i-am curatat si i-am taiat in patru. In acest fel ei nu au acumulat o cantitate foarte mare de grasime. S-au prajit pe exterior , iar inauntru s-au copt. Au fost crocanti pe exterior si moi in interior.

Cum spuneam, am taiat cartofii in patru si i-am pus pe discul in care in prealabil am pus untura (sau unosare, cum vreti sa-i ziceti) la topit. Cartofii prajiti pe disc, necesita putina flacara, nu doar jar, asa ca puteti sa ii faceti inainte de a pregati carnea, in felul acesta, in timp ce pregatiti jarul pentru carne, nu pierdeti timpul si faceti o garnitura buna de tot. Se pot pastra intr-un vas termorezistent , in apropierea focului pentru a-i mentine calzi. A se consuma rar si cu moderatiune! Se mananca obligatoriu cu mana!

Pofta buna!
cartofi prajiti,reteta,unsoare,disc,gratar

7 Comments

  1. Yammmy !!!

  2. Pescari pe Net

    o da! imi aduc aminte de copilarie :)) mai ales de carnatii si bucatile de pecie tinute la "dospit" in jarnita cu untura

  3. Te astept cu multe premii pe blogul meu.

  4. bucatarmaniac

    Lala, asa zic si eu, multumesc!!:))))

  5. bucatarmaniac

    Pescari pe Net, mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!

  6. bucatarmaniac

    Vicky, multumesc foarte mult!

  7. Asa buni is………..din pacate eu daca mananc mooorrrrr,sanatatea nu imi mai permite sa mananc asa ceva…….cine poate manca….is super buni.Felicitari!!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*