
Cartofii prajiti in acest fel sunt o bomba pentru colesterol. Sa nu cumva sa faceti asa ceva! Nesanatos! Total interzis! Foarte periculos! Dar sunt asa de buni!!!!! Mai ales in aer liber, cu miros de fum. E clar ca dupa ce mananci cartofi prajiti in untura si niste carne la gratar pe langa, nu o sa poti sa stai tolinit in iarba dupa aceea, desi cam asta ai vrea. Dupa o asemenea masa, recomand o plimbare prin padure.
Ingrediente:
cartofi albi
sare grunjoasa
untura
De obicei, pentru prajit recomand cartofii rosii. De aceasta data, insa am folosit cartofi albi, pe care i-am curatat si i-am taiat in patru. In acest fel ei nu au acumulat o cantitate foarte mare de grasime. S-au prajit pe exterior , iar inauntru s-au copt. Au fost crocanti pe exterior si moi in interior.
Cum spuneam, am taiat cartofii in patru si i-am pus pe discul in care in prealabil am pus untura (sau unosare, cum vreti sa-i ziceti) la topit. Cartofii prajiti pe disc, necesita putina flacara, nu doar jar, asa ca puteti sa ii faceti inainte de a pregati carnea, in felul acesta, in timp ce pregatiti jarul pentru carne, nu pierdeti timpul si faceti o garnitura buna de tot. Se pot pastra intr-un vas termorezistent , in apropierea focului pentru a-i mentine calzi. A se consuma rar si cu moderatiune! Se mananca obligatoriu cu mana!
Pofta buna!












Yammmy !!!
o da! imi aduc aminte de copilarie :)) mai ales de carnatii si bucatile de pecie tinute la "dospit" in jarnita cu untura
Te astept cu multe premii pe blogul meu.
Lala, asa zic si eu, multumesc!!:))))
Pescari pe Net, mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!
Vicky, multumesc foarte mult!
Asa buni is………..din pacate eu daca mananc mooorrrrr,sanatatea nu imi mai permite sa mananc asa ceva…….cine poate manca….is super buni.Felicitari!!!!