Nu mai vine odata primavara? Ca ne este dor de legumele de primavara, de prospetimea si savoarea lor. Nu mai aveam rabdare pana apar dovleceii romanesti si am cumparat cativa de la supermarket. Nu au fost cine stie ce aromati, dar macar nu au avut gust de petrol ca altadata. I-am pregatit cu piept de pui, foarte usor, rapid si gustos.
Ingrediente:
un piept de pui
1 dovlecel
1 iaurt gras
1 lingura de stafide
sare, piper alb dupa gust
2 linguri ulei de masline
sos de soia (pentru ornat)
ardei rosu (pentru ornat)
Am taiat pieptul de pui fasii subtiri. L-am pus in iaurt si am condimentat cu sare si piper. L-am acoperit si l-am dat la frigider pentru aproximativ 2 ore.
Intr-o tigaie antiaderenta, am pus uleiul de masline, la foc mic. Am scurs pieptul de pui de excesul de iaurt si l-am pus in tigaie. Am sotat pentru aproximativ 5 minute pe o parte si 3-4 minute pe cealalta. La final, cu un minut inainte sa scot pieptul am adaugat si stafidele. Pe masura ce am scos bucatile de piept din tigaie, am adaugat si dovlecelul pe care in prealabil, l-am spalat bine si l-am taiat rondele de 2 cm grosime. Am lasat in tigaie dovlecelul doua minute pe o parte si 1 minut pe cealalta parte.
Am ornat cu ardei rosu si sos de soia, asa ca sa fie mai colorat si mai vesel…si mai gustos!
Pofta buna!
tot ce e cu pui e pe placul meu:Darata foarte bine, imi place cum ai pus in farfurie:)..
Fain de tot arata si sunt sigura ca este bun. Imi place garnitura, prezentarea… Ce mai, arta!
Antzu, multumesc!
Elena, multumesc!
Excelent !!! cu siguranta am sa-l incerc 🙂
Lory, multumesc! Spor la gatit si pofta buna!:)
Sigur ca da, daca dovlecelul este mic (tanar) si proaspat, ajunge sa il speli doar foarte bine. Nu ai sa sesizezi diferenta dintre coaja si miez. 🙂 Multumesc mult!
ca o neexperimentata in ale culinariei si fara urma de malitiozitate indraznesc sa intreb despre dovlecei- se pot utiliza si cu coaja? asa rezulta din poze…
Felicitari pentru site !
Alexandra