07 aprilie 2013

Chec cu nuca


Este o reteta foarte simpla de chec, pe care am mai folosit-o in diferite varianate de foarte multe ori: chec simplu, chec cu cacao sau chec cu visine. Este usor de preparat si nu dureaza mult. Stiti voi, genul acela de prajituri la care se amesteca totul si se pune in tava...


Ingrediente:

Ingrediente: 
4 oua 
2 cani zahar 
1 si 1/4 cana lapte 
1 cana ulei 
4 cani faina 
1 plic praf de copt 
4 linguri cacao 
jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu alimentar (vedeti aici de ce )
+2 linguri de lapte, dupa ce adaugam cacao
o mana de nuci si migdale

Reteta este pentru 2 tavite de chec. 

Am amestecat in robotul de bucatarie toate lichide: oul, laptele, si uleiul. Apoi le-am adaugat pe rand pe cele solide: zaharul, praful de copt impreuna cu bicarbonatul si la urma  faina. Am mixat bine de tot. Am pus hartie de copt in tavitele pentru chec. Am turnat jumatate de compozitie in tavite, in mod egal. Am presarat nuci si migdale. In cealalta jumatate am mai adaugat cacao si cele doua linguri de lapte. Trebuie sa mai adaugam putin lichid pentru ca praful de cacao are consistenta fainii si ingroasa aluatul prea mult, acesta devine mai greu si se lasa la fundul tavii. In final am turnat compozitia cu cacao in tavite, peste nuci si migdale. Daca doriti puteti adauga nuci si migdale si deasupra, dar se vor praji cam tare. 

Am dat checul la cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aproximativ 40 de minute. Nu va uitati la ceas ci faceti testul scobitorii! Fiecare cuptor coace diferit asa ca timpul nu e relevant. 

Pofta buna! 



 

10 comentarii:

  1. Numai cand ma gandesc la nume imi aduc aminte de bunica mea. O reteta foarte buna si practica.

    RăspundeţiȘtergere
  2. Foarte bun si usor de facut; eu folosesc fistic in loc de nuci pentru ca mi se pare mai aromat

    RăspundeţiȘtergere
  3. Pare a fi delicios chiar daca este o reteta foarte simpla !!!
    Te felicit pentru poze si pentru intreg blogul !!!
    Si eu sunt din Arad ca si tine :D.
    Succes in continuare pentru ca tot ce faci este perfect.
    Un salut

    RăspundeţiȘtergere
  4. Felicitari pentru blog!Apreciez ca divulgi secretele si trucurile
    la retetele preparate...(ex.galustile din supa).Pentru ca urmeaza o
    perioada in care se gateste mult( sarbatorile) te intreb cat timp(zile)si
    in ce conditii se pot pastra blaturile de tort sau foile de prajituri
    si cum se pastreaza supa in congelator? Vreau sa le pregatesc in avans.
    Multumesc mult!

    RăspundeţiȘtergere
  5. Buna,

    Multumesc pentru reteta!! Sunt proaspat casatorita si n-am gatit deloc inaine si tot ce am gatit de la tine de pe blog a iesit perfect:) Multi au fost uimiti de checul asta. A iesit bestial.
    Weekend placut!

    RăspundeţiȘtergere
  6. super reteta, am sa o incerc si eu. o mica intrebare: Cana e de 250 ml sau 200ml? multumesc anticipat si la cat mai multe retete bune care sa ne inspire. Papanasii sunt urmatorii pe lista de must do.

    RăspundeţiȘtergere
  7. multumim pentru gustoasele si savuroasele retete, simple si delicioase. am si eu o mica nelamurire referitoare la acest chec. masura canii e de 250 ml sau de 200ml. multumesc anticipat si spor la bucatarit :)

    RăspundeţiȘtergere
  8. nu am tavite de acelea :( pot pune toata compozitia intr-o tava mai mare?

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. normal ca poti, dar atunci nu mai are forma de chec ;)

      Ștergere
  9. Cel Mai bun chec SI usor de facut...cum nu prea Mai avem timp...

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...