Tocanita de porc

Vreme ciudata luna asta pe la noi. Nu-s sigur daca vine vara sau toamna. La ce temperaturi sunt noaptea, incep sa am dubii. Atunci cand in casa e frig cel mai bun lucru pe care poti sa il faci este sa bucataresti la greu. La cuptor. Dar si deasupra. Nu exagerati cu fierturile pentru ca aburul produce numai umezeala.
O tocanita scurta, de porc,  fiarta la foc mic, pentru vreo 2 ore sub capac, a fost alegerea mea pentru astazi.

 

 

Ingrediente

800 g pulpa de porc degresata
o legatura mare de ceapa verde
2-3 linguri ulei de masline
5 lingurite rase boia dulce
1/2 lingurita rasa chimen macinat
sare, piper dupa gust
100 ml bulion de rosii
1 cana de apa (sau chiar doua daca este nevoie)

Nu am prajit nimic. Am pus uleiul, carnea si ceapa, impreuna intr-o oala.

Am pus peste toate astea,o cana de apa, boia, chimen macinat sare, pieper  si bulionul,. Nu va sfatuiesc sa adaugati multa sare de la inceput pentru ca tocanita va scadea si va deveni foarte sarata. Mai bine mai adaugati la sfarsit. Am lasat sa fiarba totul la foc mic pana cand lichidul a scazut. Am mai adaugat din cand in cand cate putin apa pana cand carnea a devenit foarte moale. Am lasat-o la fiert, asa cum v-am spus mai sus, doua ore, la foc mic.

!Sfat! pentru astefel de tocanite care se fierb muult si bine, este indicat sa folositi o oala de buna calitate, cu fund dublu si eventual sa mai adaugati sub ea si o chestie din aia de fier, cu gaurele care se pune peste flacara de la aragaz, sa mai imblanzeasca focul. Si musai amestecati din cand in cand.

Pofta buna!

tocanita scurta

7 Comments

  1. Foarte bun! imi place!

  2. Am o mare curiozitate… Pe ce sta tocanita la sfarsit??

  3. Mihaela

    Maniacule, am mai invatat intre timp 🙂 si voiam sa iti cer scuze pentru comentariul de la guacamole, a fost greseala mea, sunt mai multe feluri de avocado, si nu am stiut. Iti multumesc pentru ca m-ai sustinut la inceputurile Dulcei Romanii, si sper la mai multe colaborari constructive in viitor 🙂 Suntem aici sa facem lucruri bune!

  4. wow,as lua o feliuta mica,trebue sa fie foarte bun

  5. B. Iulica

    Buna dimineata. Am decoperit de curand blogul si sunt hotarata sa incerc multe, multe retete. Am facut tocanita de porc, a iesit delicioasa, am lasat un pic de sos pentru ca asa ne place noua. Multumesc pentru retetele excelente.

  6. bucatarmaniac

    @Adela, multumesc!

    @ Sophie pe cartofi puree

    @Retete-Ina, multumesc, a fost bun bn!

    @Mihaela, Nu mai tin minte! Imi place tare mult ce faceti cu Dulcea Romania. Daca as avea timp as participa si eu. Eu tot sper sa imi fac timp! :)oricum succes! Va sustin!

    @B. Iulica cu mult drag, si eu iti multumesc pentru feedback! 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*