Feta coaptă în sos de roșii cu măsline

feta 5

Dacă nu ați plecat încă în vacanță dar vă e dor de aromele mediateraneene, vă invit să încercați neapărat această incredibilă rețetă de brânză feta coaptă la cuptor, într-un delicios sos de roșii cu măsline și busuioc. Vă promit că nu vă veți putea opri la o singură porție!

Pentru că la asemenea rețete simple, secretul e să folosim ingrediente de cea mai bună calitate, am ales pentru sos roșiile tăiate fin de la Mutti, care conțin atât bucăți de roșii cât și suc dulce și delicios, deci sunt suficient de zemoase și sunt perfecte pentru a fi gătite la temperaturi mai înalte la cuptor.

Details

Porții

2 persoane

Pregătire

5 minute

Gătire

15 minute

Dificultate

ușor

IngredientE

  • 200 g brânză feta

  • 1 conservă Mutti roșii tăiate fin

  • ulei de măsline

  • busuioc proaspăt

  • o ceapă mică

  • oregano uscat

  • fulgi chilli

MOD DE PREPARARE

  • Tăiem mărunt o ceapă mică și o călim în puțin ulei de măsline. Adăugăm conținutul unei conserve de roșii tăiate fin și lăsăm totul să fiarbă 1-2 minute. Adăugăm sare, piper și frunze proaspete de busuioc.
  • Transferăm sosul într-o tavă ceramică, adăugăm o felie de brânză feta și măsline fără sâmburi. Presărăm deasupra oregano uscat și fulgi de chilli. Mai stropim cu puțin ulei de măsline.
  • Dăm totul la cuptor pentru 15 minute, la 170°C, sau până când brânza începe să aibă marginile aurii.
  • Servim imediat cu pâine proaspătă și crostini.

Poftă bună!

feta 1 feta 2 feta 3 feta 4 feta 6

2 Comments

  1. imaginarycoffee

    Ce bine arata!

Spune-ne parerea ta