Pui Tikka Masala – rețeta rapidă

pui masala7

V-am întrebat de curând ce rețete ați mai vrea să pregătesc pentru voi, iar mulți dintre voi ați răspuns că ați vrea niște rețete mai exotice, cum e cea indiană, dar totodată ușor de făcut și rapide.

Rețeta de azi e foarte ușor de pregătit, foarte rapidă și va aduce în bucătăria voastră toate aromele fabuloase ale Indiei.

Pentru că și pentru mine acest fel de mâncare este nou, am apelat la ajutorul sosurilor de la Patak’s, sosuri pe care vi le recomand și vouă, pentru că sunt excelente. E simplu să gătești rapid ceva diferit, atunci când ai un borcănel din acesta la îndemână.

Povestea sosurilor și a produselor Patak’s a început acum peste 60 de ani în Marea Britanie într-o familie indiană, care a dorit ca atât de îndrăgita lor bucătărie să fie la îndemâna tuturor, pornind o mică afacere. În timp, produsele lor au început să fie cunoscute în întreaga lume, în special pentru calitatea și autenticitatea aromelor lor.

Dar iată și rețeta noastră, la care eu nu m-am putut abține să nu mai adaug și niște papadums, discuri crocante care se servesc ca aperitiv sau gustare. Sunt delicioase și se prăjesc în doar câteva secunde.

Porții 

4 persoane

Timp preparare

5 minute

Timp gătire

20 minute

Dificultate

Ușor

ingrediente

  • 1 borcan sos Patak’s Tikka Masala
  • 500 g piept de pui dezosat, fără piele
  • jumătate de ceapă
  • câteva roșii cherry
  • o linguriță de zahăr
  • puțină sare
  • puțin coriandru proaspăt
  • un pachet de Patak’s Papadums (opționale)
  • 200 g orez

Cum se face Puiul Tikka Masala

  • Fierbem 200 g de orez în apă cu sare.
  • Într-o tigaie, cu puțin ulei, călim ceapa tăiată mărunt, doar puțin, până devine moale.
  • Adăugăm carnea tăiată cubulețe și o rumenim 3-4 minute.
    Adăugăm sosul, amestecăm și lăsăm să fiarbă 5 minute, la foc foarte mic, amestecând periodic.
  • Adăugăm roșiile cherry tăiate mărunt, zahăr și puțină sare și mai fierbem încă 5 minute, amestecând constant.
  • Servim imediat, cu orez fiert și coriandru proaspăt presărat deasupra.

Cum se fac Papadums

  • Într-o tigaie punem ulei și îl încingem.
  • Punem câte un disc de papadums și îl lăsăm doar câteva secunde. Se va umfla și prăji imediat. Nu trebuie să se rumenească. Poftă bună!

Later edit: Pentru ca mulți dintre voi m-ați întrebat, produsele Patak’s se găsesc în Auchan, Carrefour, Kaufland, Metro și Cora

pui masala1

pui masala5

pui masala4

pui masala3

pui masala6

pui masala8

pui masala2

4 Comments

  1. Gabriela Gi

    Super

  2. Foarte interesant.Multumesc.

  3. Granpier Rodica

    Mulțumesc frumos pentru rețetă sigur voi incerca sa o fac…am mâncat o dată la un restaurant indian in Anglia si mi-a plăcut foarte mult .

  4. Mariana Cuc

    Ce.o poftă am!
    Delicios!

Spune-ne parerea ta