Granita de caise

granita de caise2

E atât de cald încât am face orice să ne răcorim.  Ba chiar e un moment bun să încercăm lucruri noi în bucătărie. Eu am făcut astăzi pentru prima data granita de caise. Și trebuie să vă spun că a ieșit foarte gustoasă, dar în același timp foarte răcoroasă.  Dar,  pentru ca este foarte cald , chiar dacă m-am mișcat cât am putut de repede,  până când am reușit să fotografiez, a și început  să se topească.

Se poate face prin 2 metode, foarte simple. Am sa va explic mai jos și voi începe cu metoda pe care am folosit-o eu.

Ingrediente

  • 4-5 caise mari (fără sâmburi)
  • 3 linguri de zahăr (se poate înlocui cu alt îndulcitor, după gust)
  • 1 cană de cuburi de gheață
  • mentă pentru decor

Cum se face granita de caise - metoda 1

  1. Este metoda cea mai simplă și cea mai rapidă, dacă aveți cuburi de gheață la îndemână, dar trebuie să aveți și un robot de bucătărie sau un blender suficient de puternic încât să zdrobească gheața.  Citiți instrucțiunile, altfel riscați să îl stricați.
  2.  Așadar, așezați în robot sau în blender caisele și zahărul și mixați până când acesta din urmă se dizolvă. Adăugați gheața și mixați din nou, până când obțineți delicioasa granita. Serviți imediat, cu frunze de mentă.

Cum se face granita de caise - metoda 2

  1. Pentru a doua metodă de preparare, înlocuiți gheața cu o cană de apă. Mixați bine caisele cu zahărul până când acesta din urmă se dizolvă, apoi adăugați  apa și amestecați.
  2. Introduceți sucul astfel obținut la congelator. După 2 ore amestecați cu o furculiță. Apoi repetați procesul din 30 în 30 de minute de 2-3 ori până când obțineți  granita cea delicioasă și răcoroasă.

Desigur, exact la fel puteți să procedați și cu alte fructe, iar de îndulcit puteți să îndulciți după gust sau chiar deloc dacă sunteți la dieta.

Poftă bună și multă răcoare!

granita de caise1

granita de caise3

Spune-ne parerea ta