Aperitivele cu peste sunt foarte usor de facut atunci cand ai la indemana niste conserve gustoase cum sunt cele de la Home Garden, Si sa recunoastem, cui nu-i plac aperitivele? Niciodata nu sunt suficiente! De aceea m-am gandit sa va pregatesc 2 retete foarte rapide, care va vor scoate intotdeauna din incurcatura, in cazul in care aveti musafiri si sunteti in criza de timp….ceea ce se intampla intotdeauna, nu-i asa?
Ingrediente
pentru crema de somon:
200 g crema de branza
1 conserva de Somon in ulei cu legume Home Garden
7-8 fire de chives
sare si piper dupa gust
felii de castraveti si marar pentru decor
pentru salata de macrou cu cocos
7-8 frunze de salata verde
1 conserva de Macrou file in ulei
5-6 rosii cherry
4-5 ridichi
1/2 lime
putin marar proaspat
3-4 lingurite de fulgi de cocos
sare si piper dupa gust
Crema de somon:
Conserva de somon cu legume se scurge bine de ulei. Pestele si legumele se maruntesc usor cu o furculita, apoi se amesteca cu crema de branza. Se adauga chives taiat marunt si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Crema se poate servi pe paine prajita sau pe rondele de castravete, decorate cu frunze de marar proaspat.
Salata de macrou cu cocos
Salata verde se spala bine si se rupe bucati. Rosiile cherry se taie in 4 sau in 2, iar ridichile se taie felii subtiri. Se amesteca usor toate. Rupem cu o furculita macroul din conserva si il presaram peste cruditati. Stropim salata si cu putin ulei din conserva, apoi cu zema de lime. Presaram deasupra nuca de cocos, sare si piepr dupa gust si marar taiat marunt. Servim imediat!
Pofta buna!