Salata de ciuperci cu maioneza si porumb

De sarbatori, timpul este cel mai valoros, iar cand organizam petreceri sau ni se anunta musafiri pe ultima suta de metri, retetele rapide si gustoase sunt cele care ne salveaza. De aceea m-am gandit la inca o astfel de bunatate pentru voi, cu ajutorul conservelor Home Garden, pe care te poti baza intotdeauna.  Se potriveste perfect pe orice masa de sarbatori, ca si gustare.
De ce ciuperci la borcan? Pentru ca sunt gata preparate, pentru ca nu se strica si le poti pastra in camara cat doresti, avandu-le astfel la indemana la nevoie. Si penru ca mai ales in perioada de iarna, pretul lor este foarte avantajos.

Ingrediente:

1 borcan 320 g ciuperci taiate Home Garden
jumatate de conserva de porumb dulce Home Garden
maioneza (1 galbenus de ou, ulei vegetal, o lingurita de mustar, sare, piper )
1 catel de usturoi
cateva fire de chives
► Toata treaba in reteta asta e sa faci maioneza, ca restul dureaza foarte putin. iar maioneza, daca n–o cumparati gata facuta, stiti cu siguranta sa o faceti:
► Amestecati cu mixerul un galbenus de ou cu o lingurita de mustar si foarte putin ulei. Apoi mixati in continuare, adaugand cate putin ulei. Cand ajungeti la cantitatea dorita (vreo 3 linguri in cazul acesta), va opriti si condimantati cu putina sare si/sau piper. Daca vreti sa fie mai spumoasa adaugati o lingura de apa spre final.
Apoi taiati marunt chives si jumatate din ciuperci scurse de zeama din borcan. Scurgeti si porumbul. Zdrobiti sau dati pe razatoare usturoiul. Amestecati totul, inclusiv ciupercile pe care nu le-ati maruntit, cu maioneza, si gustati. Daca mai e nevoie, potriviti de sare si piper. Serviti oricand aveti pofta si pastrati la frigider 2-3 zile, dar numai in vas acoperit.
Pofta buna!
P.S. ca de obicei, maine va astept cu un concurs cu premii delicioase de la Home Garden.
Daca vreti sa faceti o cantitate mai mare aveti la dispozitie si varianta de ciuperci taiate in borcanul de 800 de grame de la Home Garden.

One Comment

  1. super am incercat-o

Spune-ne parerea ta