Am primit acesta reteta de la niste prieteni, la care am si avut placerea sa o gust. Este extraordinar de simpla si de buna. N-as fi crezut daca nu ast fi gustat. Trebuie sa o incercati neaparat!
Ingrediente:
250 ml apa
50 ml suc de rosii (bulion)
3 linguri de gris (pline)
1 galbenus de ou
o ceapa mica
1 lingurita mustar
sare dupa gust
250 ml ulei
Apa si sucul de rosii s epun la fiert. Cand amestecul da in clocot se adauga grisul, in ploaie si se amesteca continuu pana cand compozitioa se ingroasa. Se lasa la racit.
O ceapa mica se rade si se scurge de zeama care este putin amara. In compozitia racita de gris se adauga un galbenus de ou, o lingurita de mustar, ceapa razuita si se mixeaza. Treptat se adauga si uleiul, ca la o maioneza. Se mixeaza pana cand devine pufoasa. Se sareaza dupa gust.
Optional mai puteti adauga dupa gust , mustar, sare sau zeama de lamaie.
Este foarte usor de facut, ieftina si delicioasa.
Pofta buna!
Multumesc pt. aceasta reteta buna si gutoasa. ozi buna
si unde-i gustul de peste
se pare ca toate ingredientele la un loc, da gustul de peste.
Fara galbenus de ou nu se poate ?
galbenus de ou nefiert?