Frigarui cu muschi de porc si mere

In ultimele saptamani am evadat cat de des am putut la gradina si ne-am bucurat de cateva zile frumoase si linistite, in apropierea gratarului bineinteles. Una din retetele pe care le-am pregatit la gratar este aceasta, pe care o gasiti mai jos. Ne-am gandit ca ar fi bine sa folosim merele de vara care s-au facut din abundenta in cei doi meri. Iata ce a iesit:

Ingrediente:
300 g muschi de porc
2 mere
cateva felii foarte subtiri de sunca afumata cruda
sare, piper dupa gust
bete pentru frigarui

Taiati carnea felii subtiri de aproximativ 2 cm. Spalati bine merele apoi taiati felii graose de aproximativ 1 cm, de dimensiunea bucatii de carne. Asezati cate o bucata de carne intre doua felii de mere, apoi inveliti totul cu o felie subtire, foarte subtire de sunca afumata, doar pentru gust. Infigeti pachetelul astfel format in cate o frigaruie de lemn, pe care in prealabil ati tinut-o in apa. Prajiti-le pe gratarul incins, pentru aproximativ 10 minute pe fiecare parte, avand grija sa nu se arda. Daca vi se pare ca se gatesc prea repede la suprafata mutati frigaruile intr-o parte a gratarului unde caldura nu este atat de mare. Serviti cu paine prajita tot pe gratar, salata si rosii.

Pofta buna!

 

 

 

 

 

3 Comments

  1. Super tare articolul! Mi-a placut foarte mult! Multumesc !

  2. Apetisante gratarele tale!

  3. Niciodata nu incetezi sa ma lasi cu o mare pofta de ceea ce gatesti…felicitari

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*