Stiu ca in reteta originala nu se fierbe sosul si nu se pune de obicei smantana,dar este o reteta ceruta de voi, cu ingrediente pe care le are toata lumea acasa.
Ingrediente:
1 pachet de spaghete sau orice alte paste
300 ml smantana lichida dulce
200 de grame de bacon crud si afumat (a fost foarte aproape de pancetta )
3 galbenusuri de ou
2-3 linguri de ulei de masline
parmezan
sare, piper dupa gust
busuioc pentru ornat (optional)
Prima data fierbem pastele in apa cu sare. Este bine sa respectati timpii de fierbere de pe pachet. Daca ii respectati, ar trebui ca pastele sa iasa al dente. Fiecare producator stie cel mai bine din ce sunt facute pastele si cat timp trebuie sa fiarba. Nu exista o reteta comuna pentru mai multe marci de paste.
Intr-o tigaie antiaderenta punem la prajit felii subtiri de bacon. Le rumenim putin apoi adaugam amestecul de galbenus de ou cu smantana si putin parmezan ras. Atentie mare la sare pentru ca sunca este sarata, la fel si parmezanul. Adaugati piper proaspat macinat. Lasati sosul sa dea in clocot cateva momente, la foc mic, amestecand, pana cand incepe sa se ingroase, apoi luati oala de pe foc si adaugati pastele fierte. Se servesc imediat, cu parmezan ras deasupra.
Sfaturi: daca nu aveti smantana lichida, incercati sa folositi smantana de casa. Altfel riscati ca sosul sa se branzeasca. De asemenea amestectai foarte bine galbenusul cu smantana pentru a nu obtine o omleta.
Pofta buna!
Arata perfect, banuiesc ca a gustat asisderea!
Arata foarte bine, pe placul meu, nu suport oul crud in mancare, abia astept sa testez.
Eu sunt inebunit dupa galbenus crud! (in ochiuri – pe care le fac numai eu, ca nu ma mai incred in altcineva, in oul fiert, dar mai ales, cand eram copil, mancam 3-4 galbenusuri frecate cu zahar pana imi amortea mana de atata "omogenizare"!)
Asa ca … o sa incerc sa le fac precum Italianul tau!
😉
foarte yummy arata insa smantana lichida nu stiu sa se puna atat de multa in carbonara…de obicei se foloseste mai mult ou batut insa sunt convinsa ca este delicioasa si in acest fel.
O duminica placuta!
Si eu am fost "acuzata" mai demult, ca ceea ce am facut eu sunt paste cu smantana si ca n-au nici o legatura cu Pastele Carbonara, dar cum spui si tu, nici mie nu-mi plac pastele doar cu oua, parca sunt prea seci, asa sunt mai cremoase.
Frumoasa prezentare btw 🙂
imi place reteta asta! si cand ma gandesc ce reteta de carbonara faceam eu…amatoare, na! voi incerca aceasta reteta cat de curand!
am urmarit pasii intocmai.si au iesit perfect !! :X
foarte buna aceasta reteta. sunt innebunita dupa spaghete atat carbonara dar mai ales milaneze
Am incercat pastele aseara. Yamiiii… Super delicioase.
arata foarte bine dar in adevarata carbonara nu exista nici macar urma de smantana ,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Daca traesti intro tara musulmana care ar fi alternativa pt bacon … mau rugat niste prieteni sa le fac paste carbonara dar aici nu gasesc asa ceva ?
nu stiu daca gasesti, acolo unde esti, dar ai putea incerca cu bacon de curcan( turkey bacon) … o sugestie
Eu am trait 7 Ani in Italia si Nu am auzit de carbonara cu smantana Dar mai facut curioasa am sa incerc.si ink ceva oul Nu ramane crud dak pui pastele ink un min.pe foc .