Mancare de conopida cu pulpe de pui si praz

Anul asta conopida e foarte ieftina (asa cum ar trebui sa fie de altfel) din simplul motiv ca anul trecut a fost foarte scumpa si toti taranii romani s-au gandit sa se imbogateasca. Cu mintea romanului de pe urma, ne-am ales cu supraproductie de conopida, rezultatul direct fiind scaderea pretului. Ceea ce le dorim sa faca si cu alte legume ca nu ne suparam. 🙂

Ingrediente:
o conopida  (500 g)
3 pulpe de pui intregi (aprox. 1 kg)
2-3 ardei grasi
1 morcov
jumatate de praz
2-3 rosii mici
2-3 catei de usturoi
sare, piper dupa gust
boia dulce
un varf de lingurita de ienibahar macinat
frunze proaspete de menta si patrunjel
5-6 linguri de ulei
2 cani de apa
Spalam bine pulpele de pui si le crestam, nu pana la os, doar jumatate de cm. Intr-o oala/ tigaie inalta
punem ulei, pulpele, morcovii, ardeii, prazul (legumele taiate marunt) si usturoiul. Condimentam cu sare, piper si ienibahar si le lasam la foc mic cateva minute. Am adaugat 2 cani de apa si le-am lasat sa fiarba sub capac 30 de minute, tot la foc mic. Cand carnea a fost bine patrunsa (am controlat cu o furculita) am adaugat conopida desfacuta in buchete mici. Le-am mai lasat sub capac. Dupa 5 minute am adaugat si rosiile taiate bucati si  cateva frunze de menta. Le-am mai lasat 10 minute, dupa care am daugat si frunzele de patrunjel si am stins focul.
Pofta buna!

 

 

 

 

6 Comments

  1. Dar pulpele puse impreuna cu legumele,vor face spuma!,cum vom spuma,daca legumele sunt acolo?

  2. As incerca si varianta fara carne! O fi oare gustoasa? 🙂

  3. Arata super,ma gandesc la acea oala eectrica ce nu are nevoie decat de curet, o tehnologie ceva mai noua dar are ceva ani,ai incercat?

  4. Burangic Iulia

    Arata tare bine!

  5. îmi pare tare rău de ce nu se poate să tie toate rețetele cu pozevă rog tare multși vă mulțumesc mult.

  6. pulpele par facute pe gratar…e ciudata explicatia modului de pregatire…dupa cum arata in poze, cred ca s-a preparat altfel acest fel de mancare! Arat minunat ,nu zic nu,dar prepararare e alta…cred!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*