08 iulie 2011

Pilaf de orez cu pui

pilaf de orez Pilaful de orez cu carne de pui, imi place sa-l fac cum il facea mama acasa: simplu si bun. Nu-i facut cu cine stie ce orez smecher, ci cu cel mai ieftin. Nici macar nefiert nu avea boabele intregi. Nu mai stiu de ce-l aveam in dulap, dar mi-a adus aminte de vremurile in care habar n-aveam ce-i ala orez salbatic, basmati sau orez pentru risotto. Si mi-am mai adus aminte ca mama ne ruga pe noi copiii sa alegem orezul de pietricele si alte minuni care se gaseau printre el. Iti lua juma` de ora sa-l alegi apoi trebuia spalat foarte foarte foarte bine….si inca odata. Singurul lux pe care mi l-am permis la reteta asta, e umpic de parmezan, doar deasupra. Busuiocul e ca sa dea mai bine compozitia.

Cum se face pilaful de orez cu pui

Ingrediente:

3 pulpe mari de pui
1 cana de orez
1 morcov mare sau 2-3 mai mici (de primavara)
1 ceapa mare
1 legatura de frunze de patrunjel
3-4 linguri de ulei
sare, piper dupa gust
putin parmezan si busuioc- optional
2 cani de apa

Am taiat ceapa marunt si morcovul rondele si le-am pus la calit in putin ulei, sub capac, intr-o oala incapatoare. Le-am lasat mai mult sa fiarba in suc propriu, apoi, cand ceapa s-a inmuiat am adaugat carnea si am lasat-o si pe ia sa se inabuse vreo 5 minute. Am si condimantat cu sare si piper. Am acoperit totul cu apa si le-am lasat la fiert, la foc mic, cu capacul pe o parte aproximativ 30 de minute. Cand carnea a fost fiarta (verificam cu o furculita) am adaugat orezul spalat in prealabil.  L-am mai lasat sa fiarba pana s-a facut moale si a inghitit toata zeama (aprox 15 minute), timp in care am amestecat din cand in cand. Daca orezul absoarbe toata zeama si nu este inca fiert, mai puteti sa adaugati cate putina apa. Cand orezul a fost fiert. am oprit focul, l-am lasat cinci minute sub capac si gata. La final , am adaugat frunze de patrunjel proaspat tocate marunt. Deasupa am ras niste parmezan.

Pofta buna!

 Print

pilaf de orez pilaf de orez

12 comentarii:

  1. Am înţeles că eşti maniac, dar chiar numai cuţite în decor?

    RăspundeţiȘtergere
  2. delectabil !! arata minunat ! ca de obicei..

    RăspundeţiȘtergere
  3. superb...mi-ai adus aminte si mie de pilaful pe care mi-l facea mama acasa...
    si ai dreptate, orezul ala nici nefiert nu avea boabele intregi..
    si ce bun era....
    pe vremea aia chiar si orezul se gasea mai greu si cu ratie...of,of of....dar ce bun era! multumesc frumos

    RăspundeţiȘtergere
  4. mi-ai adus aminte de copilarie...oricat incerc nu reusesc sa fac la fel pilaful cum mi-l facea mama.Acuma s-a mai sofisticat si ea si nici ei nu-i iese la fel:))

    RăspundeţiȘtergere
  5. ...Nu cumva, candva, tehnologia de decorticare a orezului era alta? Eu asa ma gandesc. Pentru ca mama e aceeasi, cratitele ei sunt de acelasi fel - a ramas conservatoare tuciurilor de toate formele, dar... orezul nu mai iese la fel... Deci, orezul e altul dragilor... Inca nu l-am regasit pe "acela" pe care il cautam cu totii - cei care am trait "acele" vremuri... :)

    RăspundeţiȘtergere
  6. trebuie sa recunosc ca am fost cam retinuta sa citesc reteta de la un bucatar maniac (suna putin a romane politiste :)), dar plilaful mi-a iesit ca la mama acasa! Multumesc de idei!

    RăspundeţiȘtergere
  7. ATENTIE,lume... Primul meu pilaf e pe foc,nu face-ti galagie.Pofticiosiii sunt invitatii mei...Va astept! Apropo,multumesc de reteta.

    RăspundeţiȘtergere
  8. ms moolt de receta chear acum sta la fok o sa vad ce o sa easa pina la urma :)

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. muult......reteta.....chiar.....foc......iasa....invata sa scrii...aoleoooo

      Ștergere
  9. ma bag in bucatarie...va anunt ce rezulta...
    Atentie, burlac in bucatarie !

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...