12 februarie 2011

Garnitura de orez cu parmezan

garnitura de orez

Este o garnitura facuta din cel mai ordinar orez. Si cand spun ordinar, ma refer la un orez comun, ieftin. In punga, nu toate boabele sunt intregi, culoarea nu e tocmai alba… in fine, calitatea a doua. Da` bun la gust. Toata vrajeala garniturii, sta in parmezan si in unt.

Ingrediente:

250 g de orez

o ceapa medie

jumatate ardei gras (rosu)

un morcov

o mana de mazare

cateva tulpini de apio

20 g unt

100 g ciuperci

patrunjel

parmezan

sare si piper (dupa gust)

Ceapa, ardeiul , morcovul si tulpinile de apio, le tocam marunt. Le calim in putin ulei. Adaugam mazarea si stingem cu un litru de apa. Lasam sa fiarba 10 minute la foc mic cu capac. Adaugam orezul si ciupercile. Il mai lasam sa fiarba vreo 10 minute in functie de orez. Intre timp amestecam finut. La final adaugam untul, patrunjelul tocat marunt, stingem focul si lasam sub capac vreo 5 minute. Servim cu parmezan ras ca si garnitura sau ca si gustare.

Pofta buna!

 garnitura de orez garnitura de orez

11 comentarii:

  1. tulpinile de apio sint de fapt tulpini de telina - de ce nu spuneti in romaneste ca sa inteleaga lumea?

    RăspundeţiȘtergere
  2. Suna foarte bine aceasta reteta, ca si side dish e perfect :)

    RăspundeţiȘtergere
  3. Un mare bine mi-ai facut! Aveam nevoie doar de un impuls, caci dorinta exista.
    Tare mult mi-a mai placut gustul si sunt sigura ca daca aveam un ''parmezan'' cu o aroma mai pronuntata si tulpini de apio, iesea totul perfect. A iesit foarte bun oricum!
    Multumiri!!!!
    P.S. Ce fel de parmezan ai folosit tu?

    RăspundeţiȘtergere
  4. nu stiu cum e cu mancarea... dar cu fotografiatul te descurci de minune... pur si simplu superb!!!

    RăspundeţiȘtergere
  5. Fabdo, asa-i! Dar in supermarket scrie pe ele apio. Asa ca daca cineva,care nu stie cum se mai numesc va dori sa cumpere tulpini de telina, nu va gasi. Pe de alta parte mie mi se pare ca tu ai inteles asa ca nu inteleg care-i problema?

    RăspundeţiȘtergere
  6. LLAAVVIINNIIAA, ma bucur mult ca ti-a placut! :)) Havbar n-am ce parmezan am folosit ca am mai multe in frigider si nu mai aveau ambalaj. :)

    RăspundeţiȘtergere
  7. Arata grozav. Merge si fara ciuperci? Nu le agreez. Fani

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...