06 noiembrie 2010

Prajitura cu lamaie

chec cu lamaie,prajitura cu lamaie,prajitura cu glazura,pund cake

Mmmmm ce buna a iesit prajitura asta si cat este de usor de facut! Pufoasa, usoara, moale, umeda… inca vorbesc despre prajitura :P… putin acrisoara si aromata…Genul de prajitura pe care o ascunzi cand ai musafiri :))))!

Ingrediente:

3 oua la temperatura camerei

150 g unt la temperatura camerei

150g zahar

175 g faina

125 ml lapte la temperatura camerei

2 plicuri zahar vanilat

o lingurita rasa praf de copt (eu folosesc Cosmin)

jumatate de lingurita rasa bicarbonat de sodiu alimentar

50 ml zeama de lamaie (o lamaie si jumatate am stors eu)

coaja rasa de la doua lamai mari

pentru glazura: 5-6 linguri de zahar

Dupa cum v-ati dat seama, toate ingredeintele trebuie sa fie la temperatura camerei. Prima data se amesteca bine cu mixerul, untul si zaharul (inclusiv zaharul vanilat), pana se transforma intr-o crema pufoasa. Se adauga pe rand, cate un ou si se mixeaza in continuare. Se adauga faina si laptele, impreuna cu praful de copt si bicarbonatul. (am folosit putin din lapte pentru a stinge praful de copt si bicarbonatul). Se mixeaza in continuare pana ce compozitia se omogenizeaza. La sfarsit se adauga zeama de lamaie si coaja de lamaie rasa foarte fin. Se mai mixeaza putin pana se amesteca totul.

Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina. (eu am folosit una cu gaura in mijloc) Se da la cuptorul preincalzit la foc cat mai mic pentru aproximativ 25 de minute. Cuptorul meu arde destul de tare, asa ca am preferat sa o pun pe ultimul raft de sus, cu inca o tava dedesubt. Cu toate astea, cand am scos-o din cuptor am avut impresia ca s-a cam ars. M-am linistit insa cand am tait-o si am gustat-o. Cred ca asa trebuie sa fie culoarea ei. Probabil ca se caramelizeaza niste treburi acolo, de aceea se rumeneste asa de tare. Mai putin de atat nu puteam sa o las in cuptor pentru ca am facut testul scobitorii si nu era coapta in interior.

Am stat la sfat cu fetele mele si am hotarat in unanimitate ca s-ar potrivi cel mai bine o glazura crontanitoare de zahar ars. In consecinta,  am topit niste zahar si l-am turnat deasupra.

Ce sa va mai povestesc… o bunatate…!

Pofta buna!

 chec cu lamaie,prajitura cu lamaie,prajitura cu glazura,pund cake chec cu lamaie,prajitura cu lamaie,prajitura cu glazura,pund cake chec cu lamaie,prajitura cu lamaie,prajitura cu glazura,pund cake chec cu lamaie,prajitura cu lamaie,prajitura cu glazura,pund cake chec cu lamaie,prajitura cu lamaie,prajitura cu glazura,pund cake chec cu lamaie,prajitura cu lamaie,prajitura cu glazura,pund cake

39 de comentarii:

  1. Cand am citit "cu lamaie ",am dat
    fuga sa vad ce se da :)
    Lamaia e favorita mea.
    Si nu am fost dezamagita,pentru ca
    prajitura asta arata spectaculos.
    Am facut Tiramisu dupa reteta ta si a iesit tare bun.Poze nu am facut,ca nu am apucat.L-au terminat "lacustele" in 5 minute.
    Ce sa-i faci daca am uitat sa-l ascund....

    RăspundeţiȘtergere
  2. vin si eu la o portie,doar daca nu o ascunzi:))
    weekend placut!
    p.s:dau o amandina la schimb sau doua:P

    RăspundeţiȘtergere
  3. Lia, ma bucur ca ti-a placut Tiramisu. Multumesc mult! :)

    RăspundeţiȘtergere
  4. andreea, trebuie sa te grabesti ca e bataie pe ultima feliuta... :))) Dau la schimb pe amandinele tale daca mai am ce... :)) Iti doresc si eu un week-end placut!

    RăspundeţiȘtergere
  5. Eu is cam paralela la capitolul praji, dar asta suna bine: daca e cu mixerul, inseamna ca o pot face si eu. Merci pentru pontul cu cuptorul, si aragazul meu e dusmanos, chiar mai rau decat al tau: arde aluatul pe fund si ramane cruda compozitia, chiar daca e la minim. Acum am teracota noua, cu ditamai cuptorul, si o sa incerc sa vad cum coace. Marti, ca luni e sarbatoare si mama zicea ca nu e bine sa coci...

    RăspundeţiȘtergere
  6. Da ,uite ce prajitura buna,o sa fac si eu aceasta reteta,sper ca nu te superi,o sa pun o poza sa o vezi si tu,sper sa iasa la fel de spectaculoasa.

    RăspundeţiȘtergere
  7. Cristina, spor la prajiturit, si pofta buna! :)Succes cu cuptorul!

    RăspundeţiȘtergere
  8. Mirela, sigur ca nu ma supar! Spor la prajiturit si pofta buna! :)

    RăspundeţiȘtergere
  9. That is one gorgeous cake, I can see why you call it the Ultimate!

    RăspundeţiȘtergere
  10. wow, wish I could read in romanian, because this looks great! :)

    RăspundeţiȘtergere
  11. Uuuu.. arata minunat. Tot mi-am luat de curand forma din asta de pandispan de la Ikea, si n-am incercat-o. I'll give it a try :D

    RăspundeţiȘtergere
  12. Arata minunat, inca nu am incercat forma de guguluf, cred ca prima compozitie coapta in aceasta forma, va fi dupa reteta ta.

    RăspundeţiȘtergere
  13. This looks absolutely delicious! The pictures are stunning

    RăspundeţiȘtergere
  14. Judy Bell (Canada)9 noiembrie 2010, 00:01

    I can't understand the language but your pictures are worth a thousand words. Beautiful!

    RăspundeţiȘtergere
  15. M-ai lesinat cu pozele astea, pe cuvant :) Superb!!!

    RăspundeţiȘtergere
  16. Meltingbutter, there is a google translator on page. I hope it works! :)

    RăspundeţiȘtergere
  17. Le Blog Piquant, si forma mea a fost la prima incercare. :)Spor la prajiturit si multumesc :)

    RăspundeţiȘtergere
  18. maria elena, multumesc si spor la prajiturit! :)

    RăspundeţiȘtergere
  19. Arata minunattt !! O voi incerca cat mai curand.

    RăspundeţiȘtergere
  20. Ana Maria, multumesc! Sper sa iti placa! :)

    RăspundeţiȘtergere
  21. am facut-o, e f.buna, numai ca e cam mica, nu prea a crescut, cred ca trebuiesc dublate cantitatile; nici tava ca cea din poze n-am avut.
    Si in loc de zahar caramel am intins pe ea ciocolata \finetti dupa ce-am scos-o din cuptor.
    Spor la treaba gospodinelor.

    RăspundeţiȘtergere
  22. Anonim, nu prea creste. Nici a mea nu a crescut mult. asa-i reteta. Dar este foarte buna asa cum e.Cred ca si cu ciocolata e foarte buna. Sigur se f poate faci si in alta tava si bineinteles se pot dubla cantitatile.

    RăspundeţiȘtergere
  23. buna! super arata si de deliciu nu maiz.am facut o acum e la racit si miroase super.multumesc pt reteta.de mult va citesc si i au retete super gustoase ,ms.o sapt.faina.speranta

    RăspundeţiȘtergere
  24. Imi astept sotul dupa jumatate de an departe de el. Am prajitura in cuptor, arata si miroase super, e a doua oara cand o pregatesc. Multumesc mult.

    RăspundeţiȘtergere
  25. Excelenta!Abia asteptam sa incercam si noi

    RăspundeţiȘtergere
  26. Am facut prajitura cu lamiie,delicioasa.

    RăspundeţiȘtergere
  27. acum e la cuptor dar s a taiat untul cu zaharul si nu inteleg de ce. nu s a facut nici o spuma si parea ca maioneza taiata cand am bagat o la cuptor.

    RăspundeţiȘtergere
  28. Lucia, n-ar trebui sa fie problema ca ai adaugat si faina. Poate sa fie din cauza untului daca a continut prea multa apa. Iti tinem pumnii. Sa ne spui cum a iesit! :)

    RăspundeţiȘtergere
  29. e fenomenala.deja e gata. am mancat o cu un amestec din smantana,coaja si suc de lamaie, zahar praf.

    RăspundeţiȘtergere
  30. Yamy yam. Cristi,am o intrebare doar. :) In loc de unt se poate folosii cumva ulei? Am multe sticle de ulei de masline acasa cu termen mic de expirare si as folosii la prajitura.
    Crezi ca merge? Si cam cat ulei echivaleaza cu 150 gr de unt?
    Mersi anticipat mult mult de tot. Ai un blog minunat cu retete delicioase!

    RăspundeţiȘtergere
  31. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...