27 iunie 2010

Supa de rosii

reteta supa de rosii,supa de rosii,supa de tomate,supa de bulion

Supa de rosii are multe variante, iar eu cred ca aceasta este una din cele mai simple. De fapt este supa de bulion, pentru ca rareori o fac din rosii proaspete. Parerea mea este ca nu merita sa te complici, pentru ca oricum le fierbi, la fel ca pe bulion. Unde mai pui si munca in plus de a decoji si trece rosiile prin masina de facut bulion. Doar simpla decojire nu este suficienta, pentru ca nu as vrea sa manac o supa de rosii plina de samburi. O ciorba, ar mai merge, dar supa nici nu ar arata bine.


Plecand de la aceasta reteta se pot face diverse modificari, adaugand alte ingrediente, cum ar fi smantana, marar, etc. pentru a obtine alte gusturi si alte consistente. De asemena in loc de taitei, se pot face galuste de gris sau de faina, sau se poate servi cu crutoane sau cu orez. Se mai pot adauga oua, pentru a obtine ceea ce pe la noi se numeste „supa de rosii cu zdrente“. Ouale pot fi sparte direct in supa sau batute inainte. Eu am preferat sa pun taitei proaspeti. Am primit o cutie de pantofi plina cu taitei facuti din oua proaspete de bunica mea. :)))))


Ingrediente:
500 ml bulion
1 l apa
sare, piper boabe
o ceapa de marime medie
jumatete de ardei gras
frunze de patrunjel si leustean


Intr-o oala se pune bulionul si un litru de apa. Eu fac in felul urmator, ca sa fie mai simplu: golesc sticla de bulion in oala, apoi o umplu de doua ori cu apa. In felul asta nu conteaza cantitatea de bulion si proportiile vor fi mereu aceleasi. O ceapa se curata de coaja, se spala bine si se pune intrega in supa. Se mai pune si jumatate de ardei gras, fara samburi. Se adauga boabe de piper si se lasa sa fiarba. Sarea se pune dupa gust, dar aveti grija ca bulionul s-ar putea sa fie suficient de sarat. Se lasa sa fiarba vre-o 15 minute, apoi se adauga frunzele de patrunjel si leustean si se inchide focul. Se mai lasa sub capac vre-o 10 minute ca sa se patrunda aromele.


Daca doriti sa fierbeti taitei, oua sau galuste, faceti-o inainte de a pune verdeturile. Daca fierbeti frunzele de patrunjel veti obtine o supa de rosii cu un gust putin amar. De asemena, nu puneti mai mult de 3-4 frunzulite (nu crengute) de leustean la cantitatea de mai sus, pentru ca are o aroma foarte puternica.


Pofta buna!

reteta supa de rosii,supa de rosii,supa de tomate,supa de bulion

reteta supa de rosii,supa de rosii,supa de tomate,supa de bulion

reteta supa de rosii,supa de rosii,supa de tomate,supa de bulion

6 comentarii:

  1. E o supa numai buna pentru o vara calduroasa. La noi e deocamdata ploioasa dar merge si asa. :)

    RăspundeţiȘtergere
  2. Mai ai o portie?Supa de rosii este preferata mea! :)

    RăspundeţiȘtergere
  3. Well I don't understand a lot of your post but it doesn't bother me too much cause it still looks amazing! :)

    RăspundeţiȘtergere
  4. Bueno, yo no entiendo mucho de tu post pero no me molesta demasiado la causa todavía se ve increíble! :)

    RăspundeţiȘtergere
  5. Maaaare dezamagire,draga Bucatar maniac!Mi+era dor de o supa de rosii-doar in minte o am si+ce sa vad-Supa de bulion_Prima imagine spune totul...

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...