17 martie 2010

Ciorba de legume cu oase de porc

Photobucket



Astazi va servesc o ciorbita delicioasa, facuta cu cate putin din toate. Puteti folosi cam orice fel de carne. Eu am avut la indemana niste oase cu carne de la un cotlet de porc. Se poate face si cu carne de miel sau de pui. Este de preferat sa contina si oase.

Ingrediente:
o ceapa
un morcov mare
o radacina patrunjel
o mana de fasole verde congelata
o mana de mazare congelata
cateva buchetele de conopida congelata
un cartof
2-3 frunze de varza taiate marunt
jumatate de ardei gras rosu
o rosie
frunze de patrunjel proaspete
3 frunze de leustean congelat
aprox 400 de grame de oase cu carne
sare si piper dupa gust
otet, zeama de lamaie sau bors dupa gust

Toate ingredientele insirate mai sus, nu e obligatoriu sa fie congelate. Puteti folosi, si chiar va recomand sa gatiti cu ingrediente proaspete. Puteti adauga si orice alte legume va plac: gulii, brocoli, dovlecel, telina,  etc.
Am taiat toate legumele cubulete. Le-am pus intr-o oala impreuna cu oasele de porc, am condimentat si le-am calit in putin ulei.
Am pastrat pentru final doar rosia, leusteanul si frunzele de patrunjel. am stins cu apa, cam 2 litri si am lasat la fiert la foc mic pentru aproximativ 45 de minute, poate chiar o ora, cu capacul pe o parte. La sfarsit am adaugat rosia decojita si taiata cubulete. Chiar inainte de a inchide focul am adaugat si patrunjelul si leusteanul tocate marunt.
Dupa ce am luat-o de pe foc, am adaugat otet de mere dupa gust.
Am servit-o cu smantana.

Pofta buna!

Photobucket

Photobucket

23 de comentarii:

  1. taman asta programasem pentru week-end-ul acesta !!! bun ...bun...

    RăspundeţiȘtergere
  2. Recunosc ca ciorba arata foarte bine in fotografie, e aspectuoasa, in schimb iese greoaie si cu gust de prajeala din cauza calirii prealabile in ulei a legumelor si a carnii. As fi preferat varianta fara calire.

    RăspundeţiȘtergere
  3. cu ce faci nene pozele ca-s la felu de bune ca si potolul de pe blogul tau?

    RăspundeţiȘtergere
  4. arata de-ti vine sa-ti bagi capul in ecran, nu alta. parca si simt mirosul de leustean....

    RăspundeţiȘtergere
  5. buna zama cu oase si cu smantana.....deliciu ai si ardei iute ;)?

    RăspundeţiȘtergere
  6. Chiar ca arata spectaculos... iti vine sa tot mananci la ciorba din asta!

    RăspundeţiȘtergere
  7. Anonime, daca prajesti ceapa pana o ia dracu` o sa-ti fie rau dup`aia. Ceapa trebuie calita, doar atat cat sa se inmoaie. nici vorba de prajeala. Impreuna cu carnea si legumele, vor lasa o zeama in care vor fierbe practic. Oricum, tu poti sa fierbi ceapa direct, fara sa o calesti, ca eu nu impun reguli nimanui! Blogul meu se vrea o sursa de inspiratie nu un canon in bucatarie! Peace man!

    RăspundeţiȘtergere
  8. Anonimule, multumesc! V-as fi recunoscator daca v-ati semna intr-un fel sau altul! Pozele le fac cu un Olympus sp570, dar am folosit mai multe aparate de-a lungul timpului.

    RăspundeţiȘtergere
  9. Claudia-Maria, ca bine zici, dar nu pot gati cu ardei iute pentru ca mananca si maya. Se poate adauga ulterior in farfuria fiecaruia! Multumesc!

    RăspundeţiȘtergere
  10. am facut si eu astazi si nu mi-a iesit nici greoaie nici cu gust de prajeala (apropo de anonimul de mai sus). le-am calit la foarte economic cu capacul pus la oala pana si-au lasat legumele zeama lor. si ulei am pus vreo 2 linguri la 500 gr de legume. doar ca eu am fiert costitele separat ca nu vroiam sa tin legumele la fiert o ora intreaga. nu cred ca a iesit ca a ta, ca n-am avut nici conopida si nici fasole verde, dar macar mi-am facut damblaua. oricum a iesit delicioasa. buna idee ai avut!

    RăspundeţiȘtergere
  11. Orice ai pus in ea, sunt sigur ca a iesit delicioasa, mai ales daca ai facut-o la foc mic. Asta ziceam si eu, ca practic se fierb in suc propriu, nici vorba de prajeala. Multumesc

    RăspundeţiȘtergere
  12. cum ramane cu indepartarea spumei de la carne, daca o pui impreuna cu zarzavatul...?

    RăspundeţiȘtergere
  13. Cornescu, nu ramane nicicum. Pentru ca am calit carnea impreuna cu legumele, ea nu va mai face spuma. Chestia cu spuma e valabila pentru supe, in special pentru supele clare, nu pentru ciorbe. Si daca chiar se intampla, poti sa o indepartezi cu grija, cu o paleta pentru spuma sau chiar cu o lingura. Alte sugestii, reclamatii?

    RăspundeţiȘtergere
  14. Ca sa nu pice greu la stomac, dati cu niste zeama de varza :)

    RăspundeţiȘtergere
  15. Mihela, zeama de varza proaspata. Ca aia murata e "greoaie" :)))

    Bucatare, mi-ai facut o pofta de nu-ti imaginezi. Si asa mi-e lene sa gatesc azi... :)

    RăspundeţiȘtergere
  16. Andi, cred ca e epidemie de lene azi :) Si mie mi-a fost! :)

    RăspundeţiȘtergere
  17. Este, este. Da' cel putin am facut turta dulce si o gramada de cumparaturi pentru gatitu' de maine :)

    O sa am o prima parte a zilei PLINA :)

    RăspundeţiȘtergere
  18. Deja legumele si carnea de pui sunt in oala fierbbbbbbbb
    abia astept sa fie gata !
    MULTUMIM DE RETETE

    RăspundeţiȘtergere
  19. tare bine arata,ciorba ta.felicitari,dar de fapt se stie ca cel mai bun bucatar e barbatul:)(care vrea,bineinteles)
    spor la treaba,in continoare,si multumim pt retetele pe care ni le oferi :).Ana

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...