Tocanita de vita

tocana3-1

Ingrediente:
500 g pulpa de vita
2-3 cepe mai mari (eu am folosit salote)
jumatate de morcov
2-3 linguri de ulei
sare, piper dupa gust
un varf de lingurita de seminte de chimen
2 frunze de dafin
2 lingurite rase boia dulce
50 ml bulion de rosii
2 cani de apa
Ceapa se taie marunt, morcovul se da prin razatoare. Se pun la calit in ulei intr-o oala cu fundul dublu ( sau intr- o oala antiaderenta). Se taie carnea cubulete mici. Se adauga in oala. Se amesteca pana isi schimba culoarea. Carnea se va deschide la culoare. Se adauga condimentele: sare, piper, frunze de dafin si chimenul. Adaugam 2 cani de apa, sau cat sa acopere toata compozitia.
Se fierbe sub capac, la foc foarte mic pentru cel putin 2 ore. Daca carnea provine de la un animal mai batran, va trebui fiarta mai mult. Chiar 3 ore. In acest caz, va mai trebui adaugata cate putina apa. este gata cand carnea este moale. Cu 10 minute inainte de a o lua de pe foc, adaugam boiaua si sucul de rosii. Puteti folosi in loc de suc de rosii, 2 linguri de pasta de rosii.
Noi am servit-o cu mamaliguta.
Pofta buna!

 

 

 

4 Comments

  1. Asta e o super mancarica . Si noua ne place foarte mult.
    Fotografiile sunt ca de obicei senzationale!

  2. bucatarmaniac

    Lala, multumesc!

  3. care este secretul ca pulpa de vita sa nu mai fie tare?desi am fiert carne si un oala sub presiune ,totusi mi-a iesit cam tare.dar mancarea per total a iesit super

  4. este super tocanita ! incercati sa puneti putina scortisoara (sau un betisor de scortisoara )in locul chimenului si a frunzelor de dafin.. Cand am venit in Grecia si am mancat,mi-a lasat chiar o impresie placuta! gatiti nemaipomenit ! succes in bucatarie !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*