05 octombrie 2009

Supa de gulie

Photobucket

Fac destul de rar supa de gulie, desi nu stiu de ce pentru ca place tuturor. E o supa usoara, delicioasa si sanatoasa.
Se prepara usor si repede, asa ca va invit sa o incercati. Asa o prepara si bunica mea ca de la ea o stiu. Este bine saa alegeti gulii mai mici pentru ca sunt mai dulci si nu sunt lemnoase.
>Ingrediente:
2 gulii mici (5-7 cm diametru)

1 ceapa medie
un morcov mare
jumatate de ardei gras
o legatura marar
o legatura de patrunjel
sare, piper dupa gust
un varf de lingurita de praf de chimen(optional)
2 linguri ulei
1,5 litri apa

Guliile, ceapa si morcovul se curata de coaja, se spala si se taie cubulete mici. Se pun la calit in ulei incins pana se inmoaie. In acest timp putem amesteca din cand in cand. Se adauga apa si se condimenteaza cu sare si piper si praful de chimen. Se fierbe aproximativ 20 de minute, pana toate legumele sunt moi. La final, cu 1 minut inainte de a o lua de pe foc, adaugam mararul si/sau patrunjelul taiate marunt.

Se mai pot adauga paste pentru supa sau galuste mici de gris, dupa pofta fiecaruia.

Pofta buna!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

16 comentarii:

  1. Cam asa o fac si eu,dar obligatoriu galuste mici de faina si tot obligatoriu smintina - altfel mi sar spune ca e de spital!!!

    RăspundeţiȘtergere
  2. Trebuie sa o incerc ! Si eu fac destul de rar, dar sotului ii place tare mult.

    RăspundeţiȘtergere
  3. Am facut si eu supa si a iesit delicioasa!
    Salutari din Moscova!

    RăspundeţiȘtergere
  4. Mariana, sigur ca adaugam si smantana dar isi pune fiecare in farfurie cat vreas. Galuste am pus si eu ca altfel nu are nici un farmec.

    RăspundeţiȘtergere
  5. Ala! Multumesc, e tare buna, mai ales sa mai idversificam meniul ca ne-am saturat de atatea carnuri!

    RăspundeţiȘtergere
  6. Andreea M. ma bucur ca ti-a placut si iti multumesc! salutari pentru Moscova din Arad!

    RăspundeţiȘtergere
  7. Excelent, am sa fac si eu azi supa de gulii.
    Eu am sa pun si niste carne de pui pt. gust si de obicei dreg supa cu smantana si 2 galbenusuri de ou.
    Salutari din Carei, jud. SM

    RăspundeţiȘtergere
  8. Nu am mancat niciodata, dar m-ai convins sa incer. Oricum, gulia imi pare a fi o leguma insuficient folosita, nejustificat ignorata.

    RăspundeţiȘtergere
  9. De o vesnicie nu am mancat supa asta !!!!Tare imi place dar aici nu prea gasesc gulii, acum in septembrie cand mergem in Romania voi face. Eu am facut ultima data anul trecut si la recomadarile doamnei din piata de la care am cumparat guliile :) am pus si frunzele de la gulie ( desi sincer am fost reticenta la sfat ) taiate marunt, cu 5 minute inainte sa inchid supa. A iesit o minunatie, abia astept sa refac reteta. O sa tin cont acum si de galuscutele de faina de care vorbeati.
    Salutari din France :)

    RăspundeţiȘtergere
  10. Nu am mancat niciodata o supa de gulii, dar am sa o incerc pentru ca pare simplu de facut si sunt tare curioasa ce gust are.

    RăspundeţiȘtergere
  11. Eu prepar azi supa asta, de aceea am cautat retete si am ajuns aici.Sora mea mi-a zis sa rad gulia dar prefer sa o tai cubulete. si fara pui, trebuie sa-i simt gustul ei de gulie si nu gustul carnii de pui.Si mai adaug un pic deardei iute.
    Iar mararul si patrunjelul eu le pun la sfarsit, cand sting focul, sau mai bine direct in farfurie, altfel se pierd multe prin clocotirea supei cu mararul inauntru.
    Bucatar maniac, trebuie sa vad care ti-este ultima postare, sper ca-i de actualitate, nu din 2010.
    La multi ani!

    RăspundeţiȘtergere
  12. acum o fac revin cu un verdict...e pentru prima data cand gatesc gulie

    RăspundeţiȘtergere
  13. deci foarte buna supa...o ador...am dreso cu smantana si ou...

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...