Supa de gulie

Photobucket
Fac destul de rar supa de gulie, desi nu stiu de ce pentru ca place tuturor. E o supa usoara, delicioasa si sanatoasa.
Se prepara usor si repede, asa ca va invit sa o incercati. Asa o prepara si bunica mea ca de la ea o stiu. Este bine saa alegeti gulii mai mici pentru ca sunt mai dulci si nu sunt lemnoase.
>
Ingrediente:
2 gulii mici (5-7 cm diametru)
1 ceapa medie
un morcov mare
jumatate de ardei gras
o legatura marar
o legatura de patrunjel
sare, piper dupa gust
un varf de lingurita de praf de chimen(optional)
2 linguri ulei
1,5 litri apa

Guliile, ceapa si morcovul se curata de coaja, se spala si se taie cubulete mici. Se pun la calit in ulei incins pana se inmoaie. In acest timp putem amesteca din cand in cand. Se adauga apa si se condimenteaza cu sare si piper si praful de chimen. Se fierbe aproximativ 20 de minute, pana toate legumele sunt moi. La final, cu 1 minut inainte de a o lua de pe foc, adaugam mararul si/sau patrunjelul taiate marunt.

Se mai pot adauga paste pentru supa sau galuste mici de gris, dupa pofta fiecaruia.

Pofta buna!

Photobucket
Photobucket
Photobucket

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Abonati-va la newsletter-ul nostru și veti primi pe e-mail retete, sfaturi, idei si noutati culinare.

18 Comentarii

  1. Cam asa o fac si eu,dar obligatoriu galuste mici de faina si tot obligatoriu smintina – altfel mi sar spune ca e de spital!!!

  2. Que bueno!!!! Felicitaciones !!!

  3. Trebuie sa o incerc ! Si eu fac destul de rar, dar sotului ii place tare mult.

  4. Am facut si eu supa si a iesit delicioasa!
    Salutari din Moscova!

  5. Mariana, sigur ca adaugam si smantana dar isi pune fiecare in farfurie cat vreas. Galuste am pus si eu ca altfel nu are nici un farmec.

  6. Titaniii, thank you!

  7. Ala! Multumesc, e tare buna, mai ales sa mai idversificam meniul ca ne-am saturat de atatea carnuri!

  8. Andreea M. ma bucur ca ti-a placut si iti multumesc! salutari pentru Moscova din Arad!

  9. Excelent, am sa fac si eu azi supa de gulii.
    Eu am sa pun si niste carne de pui pt. gust si de obicei dreg supa cu smantana si 2 galbenusuri de ou.
    Salutari din Carei, jud. SM

  10. Nu am mancat niciodata, dar m-ai convins sa incer. Oricum, gulia imi pare a fi o leguma insuficient folosita, nejustificat ignorata.

  11. De o vesnicie nu am mancat supa asta !!!!Tare imi place dar aici nu prea gasesc gulii, acum in septembrie cand mergem in Romania voi face. Eu am facut ultima data anul trecut si la recomadarile doamnei din piata de la care am cumparat guliile 🙂 am pus si frunzele de la gulie ( desi sincer am fost reticenta la sfat ) taiate marunt, cu 5 minute inainte sa inchid supa. A iesit o minunatie, abia astept sa refac reteta. O sa tin cont acum si de galuscutele de faina de care vorbeati.
    Salutari din France 🙂

  12. Nu am mancat niciodata o supa de gulii, dar am sa o incerc pentru ca pare simplu de facut si sunt tare curioasa ce gust are.

  13. Neli, sper sa iti placa! :))

  14. Eu prepar azi supa asta, de aceea am cautat retete si am ajuns aici.Sora mea mi-a zis sa rad gulia dar prefer sa o tai cubulete. si fara pui, trebuie sa-i simt gustul ei de gulie si nu gustul carnii de pui.Si mai adaug un pic deardei iute.
    Iar mararul si patrunjelul eu le pun la sfarsit, cand sting focul, sau mai bine direct in farfurie, altfel se pierd multe prin clocotirea supei cu mararul inauntru.
    Bucatar maniac, trebuie sa vad care ti-este ultima postare, sper ca-i de actualitate, nu din 2010.
    La multi ani!

  15. acum o fac revin cu un verdict…e pentru prima data cand gatesc gulie

  16. deci foarte buna supa…o ador…am dreso cu smantana si ou…

  17. Acum mi s-a facut pofta de supa de gulii.La noi in Ardeal se face cu rantas subtire,fara a praji faina in grasime.

  18. Eu cu frunzele de la gulie fac sarmale:)

Spune-ne parerea ta