25 martie 2009

Napolitane cu nuci si caramel

napolitane

Ingrediente: 1 pachet de margarina, 1 cana de nuci (cana de 200 ml), doua cani si jumatate de zahar, 3 oua, 2 foi de napolitane.

napoliane

Margarina se amesteca cu ouale si cu o cana de zahar(se poate pune si un pliculet de zahar vanilat) si se pun la topit la foc mic, amestecandu-se din cand in cand. Dupa ce incepe sa fiarba, se mai lasa jumatate de minut si se amesteca incontinuu.

napolitane

Dupa aceea se pune restul de zahar la caramelizat. Se amesteca incontinuu, la foc mediu.

napolitane

Compozitia cu margarina si oua se adauga peste zaharul topit, dintr-o data, amestecand foarte repede. Este bine ca zaharul sa fie topit intr-o oala mai mare, pentru a evita accidentele. Atentie!In contactul cu crema mai rece, zaharul caramelizat fierbe si stropeste, de aceea operatiunea trebuie facuta foarte repede. Dupa aceea se adauga nucile, pe care in prealabil, le-am taiat marunt. Dupa gust, ele pot fi si macinate.

napo

Crema calda se intinde pe o foaie de napolitana, cam pana la jumatate de centimetru de margine. Se aseaza cealalta foaie de napolitana deasupra si se apasa putin pentru a o fixa. Se acopera cu o tava pe care se pune o greutate si se da la rece.

Se taie dupa ce s-a racit, cu un cutit bine ascutit.

napolitane 


napolitane

31 de comentarii:

  1. Hmmm, o reteta buna pentru foile de napolitan, care asteapta sa fie mincate. Arata bine tare pozele si doar virtual, am pus citeva sute de grame la kg pe care le am... Felicitari pentru reteta !

    RăspundeţiȘtergere
  2. Ce blog frumos !!! Ce poze superbe, felicitari !!!

    RăspundeţiȘtergere
  3. Yammy .... ce buna trebuie sa fie !

    RăspundeţiȘtergere
  4. ma bucur ca va place si va multumesc. Napolitanele suntc chiar foarte bune.

    RăspundeţiȘtergere
  5. Ai un blog extrem de frumos. Te voi vizita constant.

    RăspundeţiȘtergere
  6. Vine Craciunul! Ce prajituri sa fac? Nu conteaza restul, dar napolitanele facute dupa reteta ta sunt cele mai bune!!!!
    Nota 10! Cu + !!!!

    RăspundeţiȘtergere
  7. Poate cineva sa imi spuna cata margarina ? Un packet de 250 gr sau 500 gr.
    Multumesc frumos.
    Sarbatori Fericite.

    RăspundeţiȘtergere
  8. luam in greutate cu atatea bunatati

    RăspundeţiȘtergere
  9. multumesc ptr reteta a fost ft usor de facut si e super buna...in sfirsit toata lumea la ziua fetei mele(4 anisori) le-au apreciat...

    RăspundeţiȘtergere
  10. Buna! Eu nu am inteles ceva, te rog explica-mi ca vreau sa incerc si eu acasa...
    "Margarina se amesteca cu ouale si cu o cana de zahar si se pun la topit la foc mic, amestecandu-se din cand in cand. Dupa ce incepe sa fiarba, se mai lasa jumatate de minut si se amesteca incontinuu...Compozitia cu margarina si oua se adauga peste zaharul topit, dintr-o data, amestecand foarte repede."
    Adica margarina, ouale si cana cu zahar de fierb separat apoi se pun peste cealalta oala cu zaharul topit? Trebuie lasata sa se mai raceasca amestecul de margarina+oua+zahar sau se pune direct in zaharul topit?
    Multumesc.

    RăspundeţiȘtergere
  11. Roxie nu trebuie lasat sa se raceasca. Ai mare grija cand torni compozitia cu margarina peste zaharul topit. Sa o torni deodata in timp ce amesteci. O sa faca zgomot urat dar daca faci asa n-o sa ste stropeasca.

    RăspundeţiȘtergere
  12. Am cumpãrat foi de napolitanã mari de la magazinul românesc, 230 gr are ambalajul, crezi cã ajunge crema? vreau sã prepar desearã:d

    RăspundeţiȘtergere
  13. Ramona, depinde de dimensiune, nu de gramaj. BDar banuiesc ca-s dreptunghiulare de marime obiscnuita. Crema este pentru 2 foi de napolitana. Adica cat pui intre 2 foi. daca vrei sa umpli mai multe foi, fa mai multa. :)

    RăspundeţiȘtergere
  14. Le-am pregãtit si au iesit super faine, merçi:) chiar azi le postez pe blog :d

    RăspundeţiȘtergere
  15. sunt ft. bune,le-em facut de multe ori

    RăspundeţiȘtergere
  16. Nu am gasit nicaieri o reteta de crema caramel simpla, fara nuci, pentru un tort pe care as vrea sa il fac de sarbatori. Poate cineva sa ma ajute ? Multumesc !

    RăspundeţiȘtergere
  17. CREMA CARAMEL SE POATE FACE IN MULTE FELURI, GASESTI RETETE PE GOOGLE.RO SI NU PUI NUCA, , GATA !

    RăspundeţiȘtergere
  18. Aceeasi reteta o am si eu dar eu caramelizez zaharul, adaug margarina dupa care nucile si apoi ouale. Pun esenta de rom din belsug si crema o pun pe toate foile de napolitane dintr-un pachet. Este delicioasa!

    RăspundeţiȘtergere
  19. Yamy yamy dulciurile copilăriei

    RăspundeţiȘtergere
  20. felicitari pt.tot ....

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...