
Mai am inca oregano proaspat pe balcon, desi azi noapte a inghetat afara. Se pare ca rezista cu stoicism. Cum vroiam sa fac neaparat salata asta, m-am gandit ca e bine sa profit de faptul ca inca am ce sa pun in ea. Sigur ca ar fi mers si cu oregano uscat, dar e mai bun asa.
Ingrediente
- 2-3 castraveti
- 1 rosie jumatate de ardei gras rosu
- jumatate de ceapa mica (rosie de preferat; eu am folosit alba)
- oregano proaspat sau uscat
- cateva frunze de salata
- cateva masline branza feta
- sare,
- piper dupa gust
- putin ulei de masline extravirgin
- zeama de la jumate de lamaie mica
Optional se mai pot pune: capere si frunze de patrunjel. Branza feta se poate inlocui cu o telemea sau un cas gras, iar zeama de lamaie cu otet de vin alb de buna calitate. Legumele se taie sau se rup dupa propria voastra inspiratie sau placere. Castravetele poate sa aiba sau nu coaja. Se amesteca totul intr-un bol. Se stropeste cu zeama de lamaie, ulei de masline si se asezoneaza cu sare si piper.
Daca vi se pare prea acru, puteti sa faceti din lamaie, sare, piper , oregano taiat marunt, ulei de masline si putin zahar un dressing pe care sa-l potriviti dupa gust. Se poate servi ca si garnitura la o mancare cu carne, peste , fruce de mare sau se poate servi simplu, cu paine prajita. Pofta buna! 











Ce bine arata…!!!!! Mananc foarte des astfel de salate doar ca nu folosesc feta. Sunt delicioase 🙂
Angiconst, multumesc mult. Merge si orice fel de alta branza, de ce nu? Sau chiar fara!
buna.sunt un baiat de 13 ani si imi place sa gatesc.cand mama sau tata nu este acasa eu imi fac singur de mancare.mama ma ajuta foarte mult pentru ca si ei ii place dar din pacante nu are timp.de obicei ma inspir de pe acest site.Multumesc foarte mult!!
Felicitari,Anonim!
Salate de post… cu FETA????
ortegano nu ingheata am si eu in gradina.