M-am gandit sa pregatesc astazi o supa de legume mai altfel decat de obicei, cu putina aroma mediteraneana, adica cu busuioc. Mi se pare ca busuiocul miroase a primavara! Am semanat putin busuioc ca sa am tot timpul proaspat, dar adevarata campanie agricola va incepe abia cand se mai incalzeste vremea putin. Si prea era el frumos acolo, in ghiveci ca sa nu-l folosesc la ceva.
Ingrediente:3-4 rosii
1 dovlecel
1 ceapa mare
1 ardei gras verde
o telina mica
4 morcovi
o mana de mazare boabe
cateva buchetele dintr-o conopida
o legatura de busuioc proaspat
putin ulei de masline
2 litri de apa
sare si piper dupa gustSe pregateste foarte usor. Curatam si taiem cubulete toate legumele. Ceapa, morcovii, telina si ardeiul le calim in putin ulei, doar atat cat sa se inmoaie. Asezonati cu sare si piper dupa gust. Adaugam apa conopida si mazarea. Le lasam sa fiarba pana incep sa se inmoaie. Spre final adaugam dovlecelul, pentru ca acesta fierbe mult mai repede si rosiile taiate cubulete. Mai lasati sa fiarba 15-20 de minute, sau pana cand toate legumele sunt moi. Chiar inainte de a inchide focul, adaugati busuioc proaspat taiat, cu generozitate.
1 dovlecel
1 ceapa mare
1 ardei gras verde
o telina mica
4 morcovi
o mana de mazare boabe
cateva buchetele dintr-o conopida
o legatura de busuioc proaspat
putin ulei de masline
2 litri de apa
sare si piper dupa gustSe pregateste foarte usor. Curatam si taiem cubulete toate legumele. Ceapa, morcovii, telina si ardeiul le calim in putin ulei, doar atat cat sa se inmoaie. Asezonati cu sare si piper dupa gust. Adaugam apa conopida si mazarea. Le lasam sa fiarba pana incep sa se inmoaie. Spre final adaugam dovlecelul, pentru ca acesta fierbe mult mai repede si rosiile taiate cubulete. Mai lasati sa fiarba 15-20 de minute, sau pana cand toate legumele sunt moi. Chiar inainte de a inchide focul, adaugati busuioc proaspat taiat, cu generozitate.
Pofta buna!














Foarte de sezon 🙂
Arata foarte bine!
Multumesc!:)
Super idee cu busuiocul ala! (l-ai tras in poza superb by the way, da tu stii 😉 O sa incerc si eu! Zi faina !
Multumesc! Pofta buna! 🙂
Mmmmm, echivalentul ghiocelului !!! Pentru cite persoane este cantitatea de ingrediente ?
Da, ai dreptate! 😀 , Eu gatesc pentru trei persoane, dar mai ramane- acuma depinde cat mananca fiecare.
busuiocul da un gust aparte mancarii!
Draga Cristian,
Din pacate eu nu am avut decat busuioc uscat. L-am fiert separat si am adăugat busuiocul strecurat la final. Doar zeama, fireste. I-a dat un gust de-o finete subtila, iar în amestec cu legumele fierte, a ieșit o ciorba … mmmmmmmm! … Thanks!