Chec rapid cu ciocolata

Daca vine vorba de prajituri stiti deja ca le prefer pe cale putin complicate si care se prepara rapid. Saptamana trecuta am avut nevoie de o astfel de reteta si  tocmai s-a intamplat ca Andreea sa trimita una. Ciocolatoasa, asa cum ii place Mayei si rapid de preparat, asa cum imi place mie :)) recunosc ca pe langa faptul ca nu am timp, nici n-am foarte multa rabdare cu deserturile. Pentru ca n-am avut tot ce trebuie in cantitatile necesare, am modificat reteta foarte putin, asta si pentru ca am dublat cantitatile sa se potriveasca la o tava de 30×40 cm.  
Ingrediente: 

4 oua
200 gr zahar
250 ml ulei
400 ml lapte
100 gr cacao
500 gr faina
1 plic praf de copt
3 linguri dulceata de capsuni

3 linguri dulceata de cirese
+ cateva linguri cirese din dulceata pentru pus deasupra
Pentru glazura:
100 gr ciocolata neagra
50 gr unt
50 ml lapte
De fapt a iesit o prajitura mai spre „negresa” decat spre chec. mult mai buna decat ma asteptam. este foarte fina.
Eu nu am stat atata la povesti cu ingredientele. Le-am masurat, le-am pus pe toate in robot, le-am mixat bine si le-am pus intr-o tava pe hartie de copt. Din loc in loc am pus cate o lingurita de dulceata de cirese, pentru ca am avut o dulceata cu fructele intregi. Voi puteti pune atat in aluat cat si deasupra ce ddulceata vreti voi, dar sa fie una dulce pentru ca , in compozitie ea va inlocui zaharul, destul de putin pentru asemenea cantitate.
Am dat prajitura la cuptor la 180 de grade Celsius, la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 20-25 de minute (nu m-am uitat la ceas). Pentru a fi siguri, faceti testul scobitorii.
Am facut glazira, topind ciocolata cu untul si laptele, direct pe foc foarte mic amestecand tot timpul cu un tel.  (nu m-am mai incurcat cu baie de aburi). Dureaza doar 3-4 minute. Am turnat-o deasupra. Si gata! Foarte bun! Trebuie sa-l incercati neaparat.
Pofta buna!

SAU POATE ÎNCERCAȚI ACEASTĂ REȚETĂ RAPIDĂ DE CHEC ÎN DOUĂ CULORI :

 

 

 

13 Comments

  1. ca sa iasa chec "normal" adica in tava de chec trebuie sa injumatatesc cantitatile?

  2. E perfecta: ciocolata, dulceturi, glazura de ciocolata… Eu as orna-o cu putina frisca, sa para tort

  3. heiii ..domnule Maniac …nu mai postezi pe facebook ? vino te rog iar …pe fb ..

    • bucatarmaniac

      Sunt pe facebook si postez zilnic retete. Din pacate facebook a decis sa nu mai arate ce postez tuturor celor care au dat like paginii. E noua politica ca sa te faca sa platesti reclama. Eu nu pot sa faca sta, BM fiind doar un blog, nu un magazin online. Trebuie sa intri tu pe pagina din cand in cand ca sa vezi ce am postat, sa fii activ pe pagina si in felul asta sa ii arati ca te intereseaza. In felul asta poate titi va arata in news feed ce postez.

  4. Andreea Mohorea

    Wow…arata demential !!! Ma bucur enorm ca v-a placut si v-a inspirat reteta mea >:D< >:d< >:D<

  5. Ce bine arata!

  6. O bunatate de chec !

  7. as manca toata ziua, prajitura asta

  8. Madalina Zmed

    e o corcitura de negresa de post cu negresa obisnuita,oricum,desi nu aveam chef de nimic,cand am vazut ce fain se amesteca toate fara prea multa bataie de cap m-am hotarat sa purced la experimentul zilei,ii spun experiment ptr ca oricat as incerca nu pot respecta o amarata de reteta nici daca sint amenintata cu impuscarea,prin urmare d-le BM,v-am depasit in maiestrie:))))))am inlocuit gemul de capsuni si dulceata de cirese cu un gem usor de prune ca sa pot pune esenta de rom(mor dupa esenta asta) ,apoi am inlocuit ciresele alea din dulceata cu cirese proaspete date prin faina,am pus o manauta de stafide si una de merisoare si….wowwwwww,,zmeul meu a zis ca mai merit o poseta!!!!!Aaaaaaaa,era sa uit,pe langa praf de copt am pus putin bicarbonat stins cu zeama de lamaie si un praf de sare ca asa am invatat eu la mama.Ptr ca eu sint mai carcotasa de felul meu nu-i dau nota maxima bucatarului care nu scrie si dmensiunea tavii ptr aia mai neinitiati,eu a trebuit sa pregatesc tava abia dupa ce am vazut cat aluat mi-a iesit:))))

  9. Domnule Bucatar Maniac, folosesc retete de pe site-ul dvs de vreo 2 ani, sunt usor de facut si ies intotdeauna.
    Dar reteta asta de negresa este absolut dementiala, am facut-o de cateva ori si am ajuns la concluzia ca dulceata de zmeura e cea mai potrivita.
    In plus, eu pun coaja rasa de portocale in amestec si putina nuca zdrobita.
    Multumesc pentru retete!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*