Daca aveti pofta de chiftelute, dar nu aveti chef sa le prajiti, sa stiti ca se pot face foarte bine si la cuptor si sunt foarte bune. Se prepara foarte usor si in acest fel, mancati mai sanatos si nici nu faceti miros de prajeala in casa. In plus, veti avea mai putin de lucru. Le puteti prepara si din carne de porc, din carne de pui sau amestec de porc cu vita.
Pentru chiftele:
500 g carne tocata de curcan
2 catei de usturoi
1 ou
jumatate de lingurita boia dulce
marar tocat marunt
sare, piper dupa gust
2 linguri de pesmet
Carnea tocata se amesteca cu urmatoarele: 2 catei de usturoi pisati sau razuiti, 1 ou intreg, jumatate de lingurita de boia dulce, niste marar tocate marunt si 2 linguri de pesmet. Cu mainile umede se formeaza bilute de marimea unei nuci (sau dupa preferinte) Bilutele se aseaza intr-o tava pe hartie de copt si se coc la cuptor la 170 g pentru 25 de minute sau pana cand devin aurii.
Pofta buna!














sunt foarte bune chiftelele, ar fi trebuit reteta pusa de Craciun cand mai toti mai aveau o bucata de porc prin frigider
La chiftelele facute in cuptor, pentru a nu fi seci, eu pun in compozitie si un cartof crud ras prin razatoarea cu gauri mici si de asemenea adaug si putin ulei. In rest, dupa preferinta, eu de ex.nu pun boia, dar adaug putin condiment de tip "vegeta" cumparat de la magazinele naturiste (bio).
Am folosit porc si vita in parti egale (la ochiometru). Au iesit extraordinare chiar si din mina unui afon ca mine. Multumesc foarte mult.
Fara ceapa ?
Da, in zona mea se fac fără ceapă, doar cu usturoi. Desi sunt bune si cele cu ceapă. 🙂