Tarta cu fructe de vara

Este una din cele mai simple deserturi cu gust de vara pe care le puteti face. Va recomand sa o preparati pe gratar daca aveti unul cu capac, dar se poate si in cuptor. Pe gratar primeste insa foarte putin gust de fum, ceea ce o face minunata! Puteti sa folositi orice combinatie de fructe aveti sau va place. Una cu fructe de padure cred ca ar fi superba!  Am facut-o dupa modelul tartei cu nectarine, care ne-a placut atat de mult. Asezarea fructelor pe tarta aeste opera Mayei 🙂

Ingrediente:

500 g aluat foietaj (NU foi de placinta)
fructe: 3 caise, 2 piersici, 3 pere dulci de vara, o mana de corcoduse, 1 nectarina, 2 banane

(numarul fructelor nu este obligatoriu. Puneti doar cate va incap)

putina faina
4-5 linguri de zahar (sau dupa gust)

Este foarte interesanta combinatia aceasta de fructe. Gustul acrisor al caiselor si piersicilor contrasteaza minunat cu cel al bananelor si perelor. Iar corcodusele au fost o surpriza  foarte placuta, chiar daca sunt niste fructe fara prea multa aroma, coapte, sunt extraordinare.
Am pudrat masa cu faina. Am pudrat si aluatul ca sa nu se lipeasca. L-am intins cat s-a putut, adica de aproximativ 4-5 mm grosime si l-am pus intr-o tava unsa cu putin ulei. Am spalat fructele, le-am scos samburii si le-am taiat felii subtiri. Maya le-a arangjat pe tarta.  La margine am lasat vreo 5 cm de aluat pe care apoi l-am impaturit spre interior.  Am apasat putin sa nu se dezlipeasca la copt. Am presarat zahar tos si zahar vanilat. Daca va place, puteti sa puneti si scortisoara. Am mai presarat peste fructe si putina faina (aproximativ o lingura rasa), ca sa mai absoarba zeama lasata de fructe. Faina se poate inlocui cu amidon, insa eu nu am avut.
Am pus tarta pe plita de fonta si apoi in gratarul incins la 200 de garde Celsius. Am folosit gratarul Outdoorchef pe carbuni. Am inchis capacul gartarului si am fost atent ca temperatura sa nu treaca de 200 – 210 grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute cat tarta s-a copt.Zeama fructelor in combinatie cu faina si zaharul s-au tranformat intr-un sos gros, lipicios si delicios. Trebuie sa incercati!

Pofta buna!

 

3 Comments

  1. super-ucenic si super-poze + practicul la tine in bucatarie 😉

  2. Peste care prune ai pus faina? 🙂

    • bucatarmaniac

      fructe, nu prune. am gresit. in timp ce scriam ma gandeam ca gustul corocduselor coapte seamana cu cel al prunelor…si am gresit cand am scris :)))multumesc 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*