Gogoși la ceaun

Salvează rețeta de gogoși la ceaun! Le-am făcut în ceaunul meu cu piciorușe, care se poate pune direct peste cărbuni. Focul nu l-am făcut direct pe pământ ci pe unul din discurile de oțel de la Petromax, pe care pot să îl mut unde vreau în curte. E foarte practic! Este o metodă foarte bună de a nu folosi foarte multe lemne sau cărbuni, focul fiind practic chiar sub ceaun. Fonta este un material extraordinar, care reține căldura și o distribuie uniform pe toată suprafața vasului.

Ingrediente:


2 ouă
1 kg făină
10 g drojdie uscată
480 ml apă călduță
3 linguri de zahăr,
2 lingurițe sare
ulei pentru prăjit
Pentru ganache
200 ml frișcă lichidă
100 g ciocolată (75%)

Mod de preparare:

1. Am amestecat făina cu drojdia, sarea și zahărul , apoi am adăugat ouăle și apa călduță și am mixat câteva minute până am obținut un aluat elastic și ușor de modelat.
2. Am lăsat aluatul la dospit aproximativ o oră și jumătate sau până când își triplează volumul.
3. Am întins aluatul pe blatul pudrat cu făină, într-o foaie de aproximativ 1,5 cm grosime. Am decupat gogoșile cu ajutorul unui pahar dat prin făină.
4. Am încins uleiul în ceaun. Am prăjit gogoșile pe ambele părți , cam jumătate de minut pe fiecare parte, sau până devin aurii.
5. Am încălzit frișca și am adăugat ciocolata. Am amestecat până când am obținut o cremă de ciocolată.
4 Am servit gogoșile cu ciocolată și zahăr pudră cu vanilie!

Enjoy!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*