
Peperonata siciliana este o rețetă italiană foarte veche și seamănă foarte mult cu ghiveciul nostru. De fapt este o mâncare de legume cu mulți ardei, sos de roșii, ceapă toate gătite încet în mult ulei de măsline și aromate cu busuioc.
Peperonata siciliana se poate servi rece ca starter pe bruschete ori alături de brânzeturi maturate, sau ca și garnitură la feluri principale cu carne. Dar peperonata se poate mânca și ca fel principal, fiind perfectă în momentele de post sau pentru vegetarieni.
Vara este cel mai bun anotimp să încercați această rețetă pentru că ardeii sunt mai grași, mai gustoși și mai aromați, în plus busuiocul proaspăt este și el mai ușor de găsit.
Pentru că ingredientele de calitate sunt foarte importante și în peperonata siciliana, la fel ca în orice rețetă italiană, am ales roșiile tăiate fin de la Mutti. Sunt foarte gustoase, vă recomand să le încercați măcar odată.
Chiar dacă sunt conservate, roșiile din conservele Mutti nu conțin nimic altceva decât roșii și sare. De fapt, Mutti Polpa (Roșii tăiate fin) este singurul produs în care roșiile nu suferă tratament termic pentru decojire! Este realizat după o rețetă care este ținută secretă din 1971 și conține doar roșii 99,8% și sare. Sunt necesare 5 kg de rosii proaspete pentru 1 kg de Mutti Rosii taiate fin.
Dar haideți să vedem cât de ușor se prepară rețeta de peperonata siciliana:
Așa cum spuneam mai sus, peperonata siciliana se poate servi rece, ca aperitiv sau caldă ca și garnitură.
În funcție de anotimp și zona în care se prepară, rețeta de peperonata mai poate conține vinete, cartofi , dovlecei, capere sau măsline. Trebuie să vă spun că este absolut delicioasă chiar și cu paste sau într-un hamburger de vită.
Peperonata siciliana este minunată și foarte ușor de adaptat tuturor preferințelor.
Dacă vă plac ardeii și rețetele de vară, nu uitați să încercați și Ardeii umpluți rețeta video.
Iar dacă vă plac rețetele video, nu uitați să vă abonați la canalul meu de YouTube pentru că mereu publicăm altele noi



















