
Daca va plac dovleceii, dar v-ati saturat sa-i prajiti in varianta cu ou si sa stati la nesfarsit langa aragaz, va invit sa incercati acesta alternativa, mult mai sanatoasa si mai usor de facut, aproape dietetica. E adevarat ca trebuie sa dam drumul la cuptor, dar tot vom face mai putin deranj decat cu uleiul incins.
Ingrediente
- 1-2 dovlecei mici
- 2-3 linguri de branza tare, rasa (parmezan, gouda, sau telemea mai uscata)
- 3-4 linguri de pesmet
- sare
- piper dupa gust
- optional, putin ulei de masline extravirgin
Cum se fac dovleceii crocanti la cuptor
- Spalam dovlceii si ii taiem bagheteke e groase de aproximativ 1,5- 2 cm, cat de lungi doriti.
- Ii saram cu putina sare si ii lasam 15 minute, intr-o strecuratoare. Vor lasa o zeama pe care o vom arunca.
- Daca ati pus prea multa sare, sau branza este foarte sarata, puteti clati baghetele de dovlecei in jet de apa, rapid, si apoi ii puteti usca usor, tamponandu-i superficial cu un servet de bucatarie unifolosibil. Dar nu foarte tare, sa ramana totusi putin umede.
- Amestecati branza rasa cu pesmetul si putin piper proaspat macinat.
- Dati baghetele de dovlecei prin pasmet, apoi asezati-le intr-o tava, pe hartie de copt.
- Optional, le puteti stropi cu putin ulei de masline extravirgin. Eu asa am facut,pentru ca imi place mult aroma.
- Dati dovleceii la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 25 minute sau pana cand se rumenesc pe deasupra si se inmoaie la interior.
- Se servesc cu un sos rapid de iaurt.
Pofta buna!














Buun