Pretzel bagels – covrigi bavarezi

Pretzel Bagels – Rețetă autentică de covrigi bavarezi, pufoși și aromați

Covrigii bavarezi, cunoscuți și sub numele de pretzel bagels, sunt perfecți pentru micul dejun, gustări sau chiar sandvișuri inedite. Cu un aluat dospit pufos și coajă rumenă, aurie, obținută prin opărire în apă cu bicarbonat, acești covrigi au gustul autentic pe care îl întâlnești doar în brutăriile germane – acum, chiar la tine acasă!

Nu am făcut pretzel bagels până acum pentru că am crezut că sunt greu de pregătit, dar de fapt e foarte ușor să obții acel gust inconfundabil, la tine acasă.

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 7 g drojdie uscată
  • 15 g zahăr brun
  • 30 g unt moale
  • 10 g sare
  • 275 apă călduță (37°C)

Mod de preparare:

  1. Am dizolvat zahărul brun în apă călduță, apoi am adăugat în bolul mixerului făina, drojdia, untul, apa cu zahăr și sarea. Am mixat câteva minute până am obținut un aluat elastic care nu se lipește. L-am lăsat să dospească până și-a dublat volumul.
  2. Am împărțit aluatul în 8 părți egale pe care le-am întins fâșii lungi, le-am rulat în diagonală, apoi am format covrigii. I-am lăsat încă 10 minute la dospit timp în care am pus la fiert apă cu bicarbonat de sodiu.
  3. Am opărit fiecare covrig pentru aproximativ 15 secunde pe fiecare parte. I-am pus direct pe o tavă cu hârtie de copt unde i-am uns cu un ou bătut. Deasupra am presărat sare și i-am dat la cuptorul preîncălzit la 200°C, cu ventilație, pentru aproximativ 15 minute sau până când au primit culoarea asta minunată!

Follow pentru mai multe idei delicioase!

Secretul covrigilor bavarezi perfect rumeni

Opărirea aluatului în apă cu bicarbonat este cheia texturii și gustului inconfundabil al pretzel bagels. Această tehnică le oferă o coajă crocantă și un luciu apetisant.

Cum poți servi pretzel bagels acasă

Sunt excelenți simpli, cu unt și sare, dar și ca bază pentru sandvișuri cu brânză, șuncă, somon afumat sau chiar burgeri.


Tips & Tricks

  • Pentru un plus de aromă, adaugă semințe de mac, susan sau mix de semințe deasupra, înainte de coacere.
  • Dacă vrei covrigi mai pufoși, lasă-i la dospit mai mult după formare, până la 20 de minute.
  • Poți congela covrigii copți și răciți, apoi îi reîncălzești câteva minute în cuptor.

FAQ

1. Pot folosi drojdie proaspătă în loc de drojdie uscată?
Da, 7 g drojdie uscată se pot înlocui cu aproximativ 20 g drojdie proaspătă.

2. De ce se fierb covrigii înainte de coacere?
Opărirea în apă cu bicarbonat ajută la formarea crustei aurii și la gustul specific covrigilor bavarezi.

3. Pot înlocui untul cu ulei?
Da, însă untul oferă o aromă mai bogată și o textură mai fragedă.

Dacă ți-a plăcut această rețetă, îți recomand și:

Pretzel bagels – covrigi bavarezi

Pretzel bagels – covrigi bavarezi

Covrigi bavarezi opăriți în apă cu bicarbonat, cu crustă aurie și miez pufos – gust autentic, ușor de făcut acasă.

Ingrediente

  • 500 g făină
  • 7 g drojdie uscată
  • 15 g zahăr brun
  • 30 g unt moale
  • 10 g sare
  • 275 ml apă călduță (37°C)
  • 1 ou pentru uns
  • Sare grunjoasă pentru presărat
  • Apă + bicarbonat de sodiu pentru opărire

Mod de preparare

  1. Am dizolvat zahărul brun în apă călduță, apoi am adăugat în bolul mixerului făina, drojdia, untul, apa cu zahăr și sarea. Am mixat câteva minute până am obținut un aluat elastic care nu se lipește. L-am lăsat să dospească până și-a dublat volumul.
  2. Am împărțit aluatul în 8 părți egale pe care le-am întins fâșii lungi, le-am rulat în diagonală, apoi am format covrigii. I-am lăsat încă 10 minute la dospit timp în care am pus la fiert apă cu bicarbonat de sodiu.
  3. Am opărit fiecare covrig pentru aproximativ 15 secunde pe fiecare parte. I-am pus direct pe o tavă cu hârtie de copt unde i-am uns cu un ou bătut. Deasupra am presărat sare și i-am dat la cuptorul preîncălzit la 200°C, cu ventilație, pentru aproximativ 15 minute sau până când au primit culoarea dorită.

Valori nutriționale (per covrig, estimat)

  • Calorii: ~270 kcal
  • Proteine: ~8 g
  • Carbohidrați: ~50 g
  • Grăsimi: ~4 g

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*