
Am testat zilele acestea slow cooker-ul de 7,5 l de la Crock-Pot. Demult îmi doream un slow-cooker mai mare în care pot să fac bulion, zacuscă, gem, multe sarmale sau fripturi pentru mai multe persoane. Bulionul a fost prima rețetă pe care am făcut-o și trebuie să vă spun că a ieșit foarte bine. Am pus sucul de roșii la fiert seara, iar dimineața l-am turnat în sticle. Eu am dormit între timp, dar Crock-pot-ul și-a făcut singur treaba.
Capacitatea extra-mare de 7.5l este ideală pentru familiile mari și ocaziile speciale, iar finisajul realizat din oțel inoxidabil se va potrivi în orice bucătărie.
Vasul de ceramică termică ajută la omogenizarea temperaturii de gătire, făcând ca aromele să se întrepătrundă perfect. Este detașabil și în plus poate fi utilizat separat și în cuptor.
Capacul este realizat din sticlă termorezistentă și poate fi folosit inclusiv în cuptor. Ideal pentru a vedea în orice moment evoluția rețetei pe care o gătești. Capacul este ușor de curățat, chiar și în mașina de spălat vase.
Cu ajutorul butoanelor selectezi programele de gătire și reglezi durata și temperatura de gătire. Mai mult, cronometrul digital îți permite să setezi timpul de gătit de la 30 minute la 20 de ore.
Consumul de energie se apropie de consumul unui bec: între 75 și 150W pentru modul de gătire Low și între 150 și 220W pentru modul de gătire High. Așadar, aparatul este sigur și eficient din punct de vedere al sursei electrice.
Dacă nu aveți încă un Crock–Pot, zilele acestea au reduceri foarte faine, iar dacă folosiți în coșul de cumpărături codul MANIAC10, beneficiați de încă 10% extra reducere! Enjoy!
Mod de preparare:
1. Spălăm foarte bine roșiile, apoi le dăm prin storcătorul de roșii. Cantitatea de suc rezultată va diferi, în funcție de soiul de roșii, deci este posibil să aveți nevoie de mai multe sau mai puține roșii decât am scris eu aici.
2. Turnăm sucul de roșii în slow-cooker. Adăugăm sare după gust. (nu prea multă, țineți cont că va scădea puțin)
3. Setăm slow-cooker-ul la funcția high pentru 8 ore. La final cu jumătate de oră înainte să îl opriți, dacă este nevoie se mai poate adăuga zahăr sau sare.
4. Turnăm bulionul fierbinte în sticle foarte curate și le închidem ermetic. Nu este nevoie de conservant. Dacă sticlele și capacele sunt perfect curate si se închid foarte bine, bulionul nu se va strica și va putea fi păstrat în cămară chiar și 2-3 ani.
Din această cantitate am obținut 15 de sticle de 0,33 l, cu efort minim .




